Primaria Craiova va organiza anul acesta o parte dintre manifestarile din cadrul festivalului "Zilele Marin Sorescu" in localitatea doljeana Cetate.

Primarului Municipiului Craiova, Antonie Solomon a declarat ca actiunea "Sarbatori itinerante... la Cetate" din cadrul festivalului "Zilele Marin Sorescu Editia a IX-a" se va […]

Tenorului spaniol Placido Domingo i-a fost decernat primul premiu Birgit Nilsson, in valoare de un milion de dolari, cel mai mare premiu din istoria muzicii clasice, pentru contributia sa incomparabila la dezvoltarea artei lirice, informeaza BBC.

Inaintea decesului sau, cintareata de origine suedeza Birgit Nilsson a lasat […]

Fostul basist al celebrei trupe britanice Electric Light Orchestra (ELO), Kelly Groucutt, a murit, la virsta de 63 de ani, in urma unui infarct, a anuntat, vineri, Birmingham Mail.

Groucutt a cintat in ELO intre anii 1974 si 1983. In anii '60, […]

Actorul Dan Puric a primit o distinctie speciala la cea de-a doua editie a Premiilor de Excelenta International Advertising Association (IAA), care a avut loc in Bucuresti.

Presedintele IAA Romania, Felix Tataru a spus ca premiul i se acorda lui Dan Puric "pentru ca ne-a spus noua, romanilor, cine sintem".

Artistul […]

CD-ul cu opera "Madama Butterfly" a lui Giacomo Puccini, in care soprana Angela Gheorghiu detine rolul principal, va fi lansat, pe 2 martie, in Marea Britanie, de casa de discuri EMI Classics, informeaza Centrul Cultural Roman din Londra.

Angela […]

Madonna va cinta in premiera in Romania, in parcul Izvor din Bucuresti, pe 26 august, in cadrul turneului de promovare a celui mai nou album, au anuntat organizatorii evenimentului, Emagic Entertainment.

Concertul a fost inclus in calendarul […]

Ministrul Culturii Cultelor si Patrimoniului National a aprobat un ordin care modifica normele metodologice de clasare si inventariere a monumentelor istorice, eliminind procedura de "declasare de urgenta".

Potrivit ministerului, procedura de "declasare de urgenta", introdusa in aprilie 2008, nu se regaseste in Legea 422/2001 […]

Regizoarea filmelor pentru copii "Veronica" si "Veronica se intoarce", Elisabeta Bostan, va primi Premiul Gopo pentru intreaga activitate in cadrul galei din 2 martie, organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc.

Printre realizarile […]

Centrul National al Dansului – Bucuresti (CNDB) va propune in saptamina 16 – 22 februarie trei evenimente deosebite!

Miercuri, 18 februarie, Sala Ronda, ora 19.30

Miercurea lejera – idei afirmate performativ

Un concept de Maria […]

Trei artisti vizuali, doi regizori si un critic de arta au cistigat bursele din cadrul primei sesiuni a programului de rezidenta Attic Arts 2009, informeaza Institutul Cultural Roman (ICR) din Londra.

Cistigatorii vor locui pe rind, timp de doua luni, in garsoniera mansardata a ICR Londra, aflata in Belgrave Square, si vor […]