Un film de Matei Bejenaru si proiectul "Dada East", conceput de mai multi artisti romani contemporani, vor fi prezentate in cadrul Festivalului International de Arta Lille3000, care va avea loc intre 14 martie si 12 iulie, in mai multe localitati din zona metropolitana Lille, potrivit ICR.

Matei Bejenaru, fondatorul Bienalei […]

Trei pelicule romanesti care au participat la editia de anul acesta a Berlinalei – debutul in lungmetraj al lui Radu Jude, "Cea mai fericita fata din lume", si scurtmetrajele "Bric-Brac", de Gabriel Achim, si "Renovare", de Paul Negoescu – vor rula in cadrul festivalulului B-EST (23–30 martie).

"Cea mai fericita fata […]

Trupa britanica The Charlatans, cunoscuta in anii '90 pentru piese ca "The Only One I Know", "Then" sau "Over Rising", va concerta la Bucuresti pe 4 iulie, in cea de-a patra zi a Festivalului B'estfest.

The Charlatans s-au lansat la inceputul anilor '90, cu un stil care combina rockul psihedelic cu genurile indie si dance. […]

Majoritatea criticilor romani sint de parere ca productia "Slumdog Millionaire" are cele mai mari sanse sa cistige Oscarul 2009 pentru cel mai bun film, potrivit unui sondaj realizat de NewsIn cu o saptamina inaintea galei care va avea loc la Hollywood.

Potrivit Irinei Nistor, "Slumdog Millionaire" are mai […]

Filmul "La teta asustada" (Spania-Peru) a cistigat, simbata, Marele Premiu (Ursul de Aur) la Festivalul de la Berlin, iar coproductia Romania-Anglia-Ungaria "Katalin Varga" a primit Ursul de Argint pentru sunet, potrivit organizatorilor.

Cel mai bun regizor a fost desemnat iranianul Asghar Farhadi, pentru pelicula  "Darbareye […]

Legea drepturilor de autor va suferi modificari, potrivit unui proiect initiat de Ministerul Culturii, insa detinatorii de proprietate intelectuala sustin ca nu actul normativ in sine reprezinta o problema, ci modul sau de aplicare.

Conform proiectului de lege, care are termen de prezentare in guvern luna aprilie 2009, bibliotecile […]

Editurile Cartea Romaneasca si Polirom va invita simbata, 14 februarie, de la ora 17.00, la o discutie pe tema "Scriitori si traducatori", in Sibiu, la Libraria Humanitas.

Simbata, 14 februarie 2009, la ora 20.30, va avea loc, in Espacio Niram din Madrid, decernarea Premiilor pentru Poezie NIRAM ART 2009, oferite de Asociatia Hispano-Romana Dialog European in parteneriat cu Revista Niram Art, Galeria de Arta Nicole Blanco (din cadrul Espacio Niram) si Editura Niram Art, in colaborare cu ICR Madrid.

"Cea mai fericita fata din lume", lungmetrajul de debut al regizorului Radu Jude, a cistigat Premiul C.I.C.A.E (Confédération Internationale des Cinemas d’Art et d’Essai) la Festivalul International de Film de la Berlin.

Prezent in sectiunea Forum a celei de-a 59-a editii a evenimentului, filmul a primit, astfel, increderea […]

Muzicianul britanic Peter Gabriel a refuzat propunerea organizatorilor galei Oscar de a interpreta, in cadrul ceremoniei, un minut din melodia sa "Down to Earth", nominalizata la categoria Cel mai bun cintec original, potrivit AFP.

"Intentia mea era sa cint intreaga melodie, insa organizatorii mi-au spus ca, din […]