Filmul "Amintiri din Epoca de Aur", produs de Cristian Mungiu, ar putea fi prezentat la editia din 2009 a Festivalului International de la Cannes, desfasurat in perioada 13-24 mai.

Reprezentantii regizorului roman au declarat ca, deocamdata, filmul este in postproductie si ca nu exista o strategie de promovare a acestuia.

Bugetul Institului Cultural Roman, in valoare de 44 milioane de lei, a fost avizat favorabil, miercuri, de Comisiile de Cultura din Parlament cu doua abtineri si fara niciun vot impotriva.

In cadrul dezbaterilor, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu, presedintele Comisiei de Cultura din Camera superioara, a apreciat ca suma propusa […]

Trupa Zgarie Nori va sustine in aceasta seara un concert in clubul El Grande Comandante din Bucuresti. Evenimentul va incepe la ora 20.00, iar in deschidere va concerta trupa de new alternative D-aia.

Trupa Zgarie Nori a luat nastere in martie […]

Partidul peronist face demersuri pentru a obtine acordul Parlamentului argentinian, pentru repatrierea trupului scriitorului Jorge Luis Borges (1899-1986), relateaza AFP.

Propunerea peronistilor vizeaza aducerea ramasitelor trupesti ale lui Borges in cavoul familiei din cimitirul argentinian La Recoleta, pina pe 24 august, […]

Orbital la B'ESTFEST

Nume cult al genului electro, Orbital revine pe scena internationala dupa o pauza de aproape 5 ani! Noul turneu al duo-ului britanic va ajunge anul acesta pentru prima data in Romania, unde Orbital promite publicului un live-show spectaculos pe 3 iulie, la B'ESTFEST.

Cea de-a treia editie a B'ESTFEST se va desfasura in perioada […]

Contrabasistul Orlando "Cachaito" Lopez, membru al celebrei formatii Buena Vista Social Club, a decedat luni, 9 februarie, la Havana, la virsta de 76 de ani.

Nepot al legendarului compozitor Israel "Cachao" Lopez, muzicianul a decedat intr-un spital din Havana, in urma unei operatii chirurgicale la care a fost supus din cauza […]

Controversatul film "Ingeri si demoni", pentru realizarea caruia producatorii nu au primit permisiunea de a filma la Vatican, va avea premiera romaneasca pe 15 mai, in aceeasi zi cu cea americana.

Inspirata de romanul "Illuminati", semnat de Dan Brown, pelicula precede actiunea din alta ecranizare a unei carti a lui Brown, […]

Manoel de Oliveira, Claude Chabrol si Günter Rohrbach au fost distinsi cu trofeul Berlinale Camera, distinctie de apreciere pentru intreaga cariera, in cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

Centenarul regizor portughez, Manoel de Oliveira, este cel mai in virsta regizor in activitate din istoria cinematografiei, printre […]

Robert Plant si Alison Krauss, cu cinci trofee, Lil Wayne, cu patru si Coldplay, cu trei, au fost marii cistigatori la cea de-a 51-a editie a premiilor Grammy, desfasurata duminica seara, la Staples Centers, in Los Angeles, California.

Robert Plant, fostul solist al trupei Led Zeppelin, a cistigat cinci premii, inclusiv la […]

Filmul "Slumdog Millionaire", cu sapte trofee, si "The Curious Case of Benjamin Button", cu trei, sint marii cistigatori de la gala Premiilor BAFTA, desfasurata duminica seara, la Royal Opera House, in Londra.

Dupa ce a fost nominalizat la 11 categorii, "Slumdog Millionaire" a reusit sa isi adjudece premiul pentru Cel […]