Ministerul Culturii va organiza o intilnire cu ONG-urile culturale, operatorii culturali independenti si industriile creative, pe 21 februarie, pentru identificarea unor solutii adecvate problemelor sectorului cultural, potrivit unui anunt al ministerului.

"Vor fi urmarite propuneri concrete, care pot duce la formularea […]

Fundatia "Calea Victoriei" va organiza incepind cu 11 februarie un nou curs interdisciplinar: "O poetica cinematografica", un atelier interactiv realizat de fotograful si regizorul Francisc Mraz. De asemenea, pe 14 februarie va debuta cursul "Cinematograful contemporan", realizat de Andrei Rus, preparator universitar al sectiei de […]
Concertul solistului pop britanic James Blunt in Romania, programat pe 21 februarie la ora 20.00, nu va mai avea loc la Romaero Baneasa, ci la Sala Polivalenta, organzatorii luind aceasta decizie din cauza cererii mari de bilete din partea fanilor.

Biletele achizitionate pina acum ramin valabile, iar accesul in Sala Polivalenta […]

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat, simbata, la Alba Iulia, ca va demara un proiect de inventariere si catalogare a tuturor manuscriselor istorice din Romania, transmite corespondentul NewsIn.

Theodor Paleologu a afirmat ca este nevoie ca toate manuscrisele sa fie inventariate si catalogate, precizind ca in […]

Filmele "Milk", "Slumdog Millionaire" si "Waltz with Bashir" sint marile cistigatoare ale premiilor acordate de scenaristii americani (Writers Guild Award), decernate pe 7 februarie in Statele Unite.

La categoria Cel mai bun scenariu orginal filmul cistigator a fost desemnat "Milk", pentru scenariul scris de Dustin […]

Actorul american James Whitmore, cunoscut pentru rolurile sale din "Planeta maimutelor", "Inchisoarea ingerilor" sau "Give 'em Hell Harry!", a decedat, vineri, la virsta de 87 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

Actorul a murit in casa sa din […]

Editia din 2009 a Galei Premiilor UNITER se va desfasura pe 13 aprilie, la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti, si va fi transmisa, in direct si in reluare, pe TVR 1, potrivit unei adrese transmise Consiliului National al Audiovizualului (CNA) de catre UNITER.

UNITER a solicitat CNA sprijinul pentru ca Gala Premiilor […]

Institutul Cultural Roman (ICR) organizeaza, in martie, un turneu de promovare a Festivalului "George Enescu" 2009, in sase capitale europene, unde vor avea loc conferinte de presa si concerte, intregul program avind un buget de […]
Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat, vineri, la Cluj, ca se va ocupa in perioada urmatoarea de dezvoltarea retelei de distributie a filmelor romanesti, afirmind ca este nemultumit ca filmele realizate de noua generatie de cineasti romani nu sint distribuite in cinematografele din tara.

"Pe mine, ca ministru al […]