Agentia de publicitate CAP i-a transmis, joi, lui Nae Caranfil o notificare prin care ii cere sa isi ceara public scuze pentru acuzatia de "furt", dupa ce regizorul a afirmat ca "Delaco Scoala", spotul publicitar la cascavalul Delaco, plagiaza una dintre scenele filmului "Filantropica".

Potrivit reprezentantilor CAP, "notificarea, […]

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a afirmat, vineri, la Cluj, ca bugetul alocat culturii in 2009 nu este suficient de mare, situatie care se mentine de doua decenii, adaugind ca a cerut subordonatilor sai un studiu detaliat cu privire la aportul financiar al culturii la bugetul de stat.

Ministrul a declarat, in cadrul […]

A doua editie a festivalului european "Temps D'Images" se va adresa tinerilor coregrafi si artisti vizuali si se va desfasura in noiembrie 2009 la Cluj-Napoca. Proiectele pot fi depuse pina pe 9 martie.

Intentia de a selecta proiecte din Romania are ca scop sustinerea tinerilor artisti si oferirea unui spatiu de expresie si […]

Ministrul Culturii si Cultelor, Theodor Paleologu, a declarat, vineri, la Cluj ca doreste sa reabiliteze cu prioritate cladiri care pot fi finalizate rapid, pentru a arata clasei politice ca patrimoniul poate fi valorificat, transmite corespondentul NewsIn.

Paleologu sustine ca prin restaurarea rapida a unor monumente se […]

Incepind cu data de 9 februarie, Muzeul Colectiilor de Arta se inchide pina la sfirsitul anului 2010 pentru lucrari de modernizare, avindu-se in vedere si schimbari ale formulei expozitionale.

Cele aproximativ 9.000 de piese de arta […]

Octavian Stireanu, Adrian Lemeni si Vasile Timis au fost numiti secretari de stat la Ministerul Culturii, iar Demeter Istvan a fost eliberat din aceasta functie, potrivit deciziilor premierului Emil Boc, publicate miercuri in Monitorul Oficial.
Adrian Lemeni a fost consilier personal la Cancelaria premierului Tariceanu, pe […]
Artistul Dan Perjovschi este unul dintre cei zece artisti contemporani invitati sa expuna la Scottsdale Museum of Contemporary Art (SUA), in cadrul proiectului "Seriously Funny".

Alaturi de Perjovschi, la Scottsdale Museum of Contemporary Art […]

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat, miercuri, la Tirgoviste, ca procentul alocat domeniului pe care il reprezinta este insuficient, insa nu se astepta ca in acest an de criza fondurile alocate culturii sa fie mai mari, transmite corespondentul NewsIn.

"Au avut loc niste reduceri bugetare pentru cultura, dar […]

Marius Pepino, cunoscut actor al Teatrului Bulandra, a incetat din viata luni, anunta un comunicat al Uniunii Teatrale din Romania.

Marius Pepino a absolvit Academia de Teatru si Film in anul 1949, an in care a debutat pe scena Teatrului Dramatic "G. A. Petculescu" – Resita. Intre anii 1950 si 1957 a fost actor la Teatrul […]

Opere ale unor autori romani, printre care Gabriela Adamesteanu, Panait Istrati, Norman Manea, Mircea Eliade si Dan Lungu, vor fi traduse in 11 tari, in cadrul programului de finantare a editorilor straini "Translation and Publication Support Programme"(TPS) derulat de Institutul Cultural Roman.

Astfel, vor fi traduse 22 de […]