Din cauza intreruperii curentului electric intre orele 17.10 si 19.45 survenite miercuri, 28 ianuarie, spectacolul "Nabucco" (Giuseppe Verdi), a carui ora de incepere era 18:30, se reprogrameaza marti, 3 februarie, la aceeasi ora, distributia ramanind neschimbata.

Cei care nu au avut ocazia sa il aplaude pe baritonul Carlos […]

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, afirma, intr-un interviu acordat NewsIn, ca nu exista alternativa la plata in baza contractelor pe drepturi de autor, dupa ce saptamina trecuta s-a avansat ideea ca guvernul ar intentiona sa elimine aceasta forma de remuneratie.

Reporter: Ce alternativa credeti […]

Trei dintre cele mai premiate scurtmetraje romanesti, "Trafic", "Apartamentul" si "Calatorie la oras", vor fi prezentate pe 29 ianuarie in capitala Portugaliei, in cadrul Stagiunii Cinematografice Romanesti 2009. Proiectiile vor avea loc de la ora 19.00 la Biblioteca Institutului Cultural din Lisabona.

La 50 de ani dupa ce a cistigat Ursul de Aur la Festivalul International de Film de la Berlin, pentru filmul "Les cousins", regizorul Claude Chabrol, pionierul "Noului val" francez, va primi premiul Berlinale Camera pentru intreaga cariera.

Chabrol (foto) va primi acest […]

Principalul rezultat al discutiei purtate cu arhiducele Dominic Habsburg-Lothringen, actualul proprietar al castelului si domeniului Bran, este prezervarea muzeului, a declarat ministrul Culturii, Theodor Paleologu, joi, dupa intilnirea cu acesta.

"Miine (n.r. - vineri) ne vom duce la Bran pentru a discuta cu primarul si […]

Agentia de comunicare Truisme organizeaza la Iasi, impreuna cu Ambasada Portugaliei in Romania si Institutul Camoes din Portugalia, prima editie a Zilelor Cinematografiei Portugheze (www.cinemaportughez.ro). Evenimentul se va desfasura in perioada 18 - 20 februarie 2009 la Cinema Glendale, Moldova Mall.

Gianina Carbunariu, cunoscut dramaturg si regizor, participa in perioada 28-31 ianuarie la proiectul New Text New Theatre, desfasurat la Istanbul si sprijinit de Institutul Cultural Roman.

Evenimentul include un atelier de lucru desfasurat pe durata […]

Filmul "4 luni, 3 saptamini si 2 zile" a cistigat premiul pentru cel mai bun film strain al anului 2008, marti, la BBC Four World Cinema, eveniment aflat la a sasea editie, care premiaza cele mai bune filme straine, informeaza BBC.

Regizorul Cristian Mungiu a primit premiul marti-seara, in cadrul unei ceremonii desfasurate […]

Muzicianul american Moby va sustine un concert in Romania, pe 2 iulie, in cadrul B'estfest.

Moby este cel mai recent nume confirmat in programul festivalului, alaturi de nume precum The Killers, Manowar, Motorhead si Franz Ferdinand.

B'estfest 2009, ajuns la a treia editie, va avea loc in complexul Romexpo din Capitala, […]

Miercuri, 28 ianuarie, de la ora 18.30, Carlos Almaguer va interpreta pe scena Operei National Bucuresti rolul titular din celebra creatie a lui Giuseppe Verdi, "Nabucco".

Cei care nu au avut ocazia sa il aplaude pe baritonul Carlos Almaguer in mai 2008, cind a fost invitat de Opera Nationala Bucuresti (ONB) sa interpreteze […]