Liderii Sindicatului Romania Film au anuntat ca nu renunta la greva foamei, chiar daca, in urma discutiilor de marti cu reprezentantii Ministerului Culturii, se va face un audit la Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF), pentru verificarea activitatii directorului Maxim Meca.

"Raminem in fata ministerului, […]

Filmele "Apa" si "Doza" sint cistigatoarele la sectiunea tineret a Green Planet Blues - primul festival de filme eco din Romania, organizat de Asociatia Aristoteles Workshop, cu sprijinul Discovery Channel Europe si al Centrului National al Cinematografiei.

Citeva zeci de mii de persoane s-au adunat marti in fata Teatrului de Opera si Balet din Chisinau pentru a-si lua ramas bun si a-l conduce pe ultimul drum pe poetul Grigore Vieru, care a murit simbata in urma unui accident rutier.

Inca din ajun, corpul neinsufletit al lui Grigore Vieru a fost depus la biserica Sfinta Teodora […]

O pictura in stil graffiti, care il infatiseaza pe presedinte ales al SUA, Barack Obama, va fi vinduta la Londra contra sumei de 100.000 de lire sterline, a anuntat The Telegraph.

Lucrarea, realizata in culorile drapelului SUA, a fost creata de artistul stradal Shepard Fairey, special pentru campania de sustinere a candidaturii […]

Fundatia Culturala Meta lanseaza un concurs de proiecte in vederea selectarii a sase artisti romani care sa participe la Bienala Tinerilor Artisti din Europa si Zona Mediteraneana, ce va avea loc la Skopje, intre 3 si 12 septembrie, si va reuni artisti din 46 de tari.

Pentru a participa la selectie, care va fi realizata de […]

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului National "Steaua Romaniei" in grad de Mare Cruce poetului Grigore Vieru, informeaza Administratia Prezidentiala.

Seful statului l-a decorat post-mortem pe Grigore Vieru "in semn de recunostinta si inalta apreciere pentru dragostea […]

Luni, 19 ianuarie, de la ora 19.00, Club A va invita la teatru. "balan.unu" este un spectacol cu/de si chiar despre Robert Balan, fost student la actorie, absolvent de regie de teatru, si, pana de curand, jurnalist cultural. "balan.unu" este un spectacol despre vedetele autohtone si despre relatarile referitoare la acestea in mass-media. […]
Filmul "Pescuit sportiv" regizat de Adrian Sitaru a fost premiat, duminica, la sectiunea New Voices/New Visions Award a Festivalului International de Film de la Palm Springs, desfasurat intre 6 si 19 ianuarie, potrivit site-ului oficial al festivalului.

Filmul a fost prezentat pe 12 ianuarie la festivalul de la Palm Springs, […]

Liderii Sindicatului Liber Romania Film vor protesta, marti, in fata Ministerului Culturii, si vor intra in greva foamei, pina la destituirea lui Maxim Meca din functia de director general al Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF).

"Ni se spune ca nu sint bani pentru intretinerea elementara a cinematografelor, […]

Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National (MCCPN) va avea trei secretari de stat, in urma adoptarii unei Hotariri privind organizarea si functionarea MCCPN, in sedinta de vineri a Guvernului, a spus secretarul general al ministerului, Virgil Nitulescu.

Prin Hotarirea de Guvern privind reorganizarea MCCPN, adoptata […]