Biletele pentru editia a XIX-a a Festivalului si Concursului International "George Enescu", care va avea loc in perioada 30 august – 26 septembrie 2009, se vor vinde exclusiv prin intermediul companiei Eventim, singura care poate distribui bilete si in afara Romaniei.

Biletele vor putea fi cumparate atit de la punctele […]

Fostul presedinte ceh Vaclav Havel, spitalizat luni pentru o inflamatie pulmonara, este in continuare la terapie intensiva, unde va mai ramine o saptamina, starea sa fiind in continuare grava, in pofida unei usoare amelirari, relateaza AFP.

"Vaclav Havel a dormit linistit", a anuntat duminica dimineata seful echipei medicale […]

Primul presedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, este profund intristat de vestea mortii lui Grigore Vieru, si spune ca poetul apartine intregului spatiu spiritual romanesc si nu ar trebui disputat intre Chisinau si Bucuresti.

Mircea Snegur a declarat pentru NewsIn ca l-a intristat profund vestea mortii poetului, "ca […]

Corpul neinsufletit al lui Grigore Vieru va fi depus marti dimineata la ora 9.00 Teatrul de Opera si Balet de la Chisinau pentru ca doritorii sa-si poata lua ramas bun de la poet, dupa care va fi inmormintat la cimitirul Armenesc de la Chisinau, a declarat fiul poetului, Calin Vieru.

Calin Vieru a declarat pentru NewsIn ca […]

"Slumdog Millionaire" este principalul favorit la cistigarea Oscarurilor, potrivit unui pseudosondaj facut de presa americana in rindul membrilor Academiei de Film, inainte de anuntarea nominalizarilor, noteaza New York Times, in editia sa online.

Cu patru Globuri de Aur in palmares, pentru Cel mai bun film drama, Cel mai […]

Scriitorul si filozoful Horia-Roman Patapievici sustine ca va porni la drum cu un entuziasm "temperat" de cunoasterea aprofundata a realitatilor institutionale, dupa ce a fost reconfirmat vineri de seful statului in fruntea Institutului Cultural Roman.

Presedintele Basescu a anuntat ca il va numi din nou pe Horia Roman Patapievici […]

Un tablou pictat de premierul rus Vladimir Putin a fost cumparat simbata la licitatie la Sankt Petersburg pentru suma de 37 de milioane de ruble (860.000 euro) de proprietara unei galerii de arta din oras, informeaza AFP.

Tabloul intitulat "Uzor" ("Broderie") facea parte dintre cele 28 scoase la licitatie in scopuri caritabile […]

Cauza mortii poetului Grigore Vieru a fost un stop cardiac, pe fondul unor politraumatisme multiple si al unei poliinsuficiente a sistemelor si organelor, iar decesul a survenit azi-noapte la ora 1.20, a declarat presei ministrul moldovean al Sanatatii, Larisa Catrinici.

Medicii moldoveni au fost constienti din momentul internarii, […]

Starea poetului Grigore Vieru s-a stabilizat, chiar daca acesta continua sa ramina in coma, iar simbata seara el va fi supus unui nou examen tomografic computerizat, a declarat presei Gheorghe Ciobanu, directorul Spitalului de Urgenta de la Chisinau.

Rezultatele examenului tomografic vor fi comunicate presei la o conferinta […]