Mandatul lui Horia Roman Patapievici in fruntea ICR a fost prelungit de presedintele Traian Basescu, semnatar al unui decret dat publicitatii vineri de Administratia Prezidentiala.

Presedintele Basescu a anuntat ca il […]

Filmul "Slumdog Millionaire", de Danny Boyle, cistigator a patru premii Globul de Aur, va fi lansat in cinematografele romanesti pe 13 martie, informeaza MediaPro Distribution.

Potrivit distribuitorului roman, filmul va fi lansat pe marile […]

Filmul "Katalin Varga", scris si regizat de britanicul Peter Strickland, o coproductie Romania-Marea Britanie-Ungaria, a fost selectat in competitia Festivalului International de Film de la Berlin (5–15 februarie), informeaza producatorul roman, Libra Film.

"Katalin Varga", filmul de debut al lui Peter Strickland, o coproductie […]

Filmele "Slumdog Millionaire" si "The Curious Case of Benjamin Button" au adunat cele mai multe nominalizari la premiile industriei britanice de film, BAFTA, fiecare fiind nominalizat la cite 11 categorii, potrivit Reuters.

Printre cele mai importante categorii la care "Slumdog Millionaire" a primit nominalizari se numara […]

Pelicula romaneasca "Restul e tacere", regizat de Nae Caranfil, nu a fost inclusa printre productiile dintre care vor fi votate, pina pe 22 ianuarie, nominalizarile la Oscar pentru Cel mai bun film strain, potrivit site-ului premiilor Academiei Americane de Film.

"Balastiera #186", de Adina Pintilie, participa in competitia de scurtmetraj a Festivalului International de Film de la Trieste, care are loc in perioada 15-22 ianuarie.

"Balastiera #186" (foto), realizat in 2007, […]

De ziua lui Eminescu

Manuscrise publicate, dictionare lansate si o intilnire in cea mai faimoasa cafenea venetiana – asa este sarbatorit Mihai Eminescu, la 159 de ani de la nastere.

Criticul Eugen Simion va lansa pe 15 ianuarie inca sase volume  (XV-XX) […]

Biblioteca Metropolitana Bucuresti - Filiala "Ion Creanga" si Ambasada Mexicului in Romania organizeaza in perioada 14-30 ianuarie 2009 o serie de evenimente dedicate pictorului muralist mexican David Alfaro Siqueiros la 35 de ani de la moartea sa.

Pe 14 ianuarie, de la ora 17.00, la Biblioteca "Ion Creanga" va […]

Festivalul de Film Independent Sundance, fondat de Robert Redford, va incepe, joi, in Park City, Statele Unite, cu 118 filme de fictiune si documentare in program.

Timp de zece zile, vor rula, in premiera mondiala, productii selectate din peste 3.600 de propuneri. Festivalul are patru categorii: film american de fictiune, […]

Filmul "Intilniri incrucisate" al regizoarei Anca Damian va fi proiectat in cadrul Festivalului International de Film de la Goteborg ce se desfasoara in perioada 23 ianuarie - 2 februarie.

Cu un program de aproximativ 450 de filme din […]