Clubul Cinematografului Romanesc Contemporan va prezenta, la Praga, filmele de debut ale regizorilor Cristian Mungiu si Stanca Radu, pe 21, respectiv 28 ianuarie, informeaza Institutul Cultural Roman (ICR) Praga.

Pe 21 ianuarie, la sediul ICR Praga va fi prezentat filmul "Stefan", al regizoarei Stanca Radu, lansat in 2007. […]

Perioada inscrierilor la Festivalul de scurt si mediu-metraj "NexT" a fost prelungita pina la data de 20 ianuarie, marele trofeu NexT fiind in valoare de 4.000 de euro, anunta organizatorii.

A treia editie a Festivalul International de Film de Scurt si Mediu-Metraj "NexT", ce se va desfasura la Bucuresti, in perioada 1-5 aprilie […]

Expozitia "As soon as I open my eyes I see a film"/ "De indata ce deschid ochii vad un film", organizata de Centrul de Introspectie Vizuala Bucuresti si Asociatia pepluspatru, va fi deschisa pe 15 ianuarie la Bucuresti.

Expozitia "As soon as I open […]

Lista completa a cistigatorilor de la gala premiilor Globul de Aur 2009, desfasurata duminica seara in Statele Unite, la Los Angeles, potrivit votului acordat de Asociatia Presei Straine de la Hollywood, este urmatoarea:

1. Cel mai bun film drama: SLUMDOG MILLIONAIRE

Celalalte nominalizari: […]

Premiile Gopo, ajunse la a treia editie, vor fi acordate, anul acesta, pe data de 2 martie, la sectiunea de lungmetraj fiind eligibile, pina in prezent, 12 pelicule, a precizat, pentru NewsIn, coordonatoarea proiectului, Oana Rasuceanu.

"Productiile analizate de membrii juriului sunt impartite in trei categorii: lungmetraj, […]

Concertul pe care Sting il va sustine pe 10 februarie, la Sala Palatului din Bucuresti, se va desfasura cu casa inchisa!

Biletele puse in vanzare initial au fost epuizate in doar cateva saptamani de la confirmarea evenimentului. Abia in momentul […]

Gala Premiilor Globul de Aur, care vor rasplati, luni, pentru a 66-a oara, elita cinematografiei mondiale, potrivit votului Asociatia Presei Straine de la Hollywood, va fi difuzata in direct de HBO.

In acest an, decernarea premiilor Globul de Aur, va avea loc luni, in Los Angeles, la The Beverly Hilton. Evenimentul va fi transmis […]

Asociatia culturala Esten'est organizeaza, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, standul romanesc "Romanian Short Film Corner" din cadrul pietei de filme a prestigiosului Festival International de Film de la Clermont-Ferrand (Franta), ce are loc intre 30 ianuarie si 7 februarie.

Uniunea Europeana va finanta cu 15 milioane de euro proiecte realizate in domeniul audiovizualului, in perioada 2011 - 2013, de catre producatori din UE si din tari terte, au anuntat, vineri, oficiali ai Comisiei Europene.

Banii vor fi acordati prin intermediul MEDIA MUNDUS, un program amplu de cooperare internationala destinat […]