Opiniile privind nominalizarea lui Theodor Paleologu pentru sefia Ministerului Culturii se impart intre optimismul scriitorului Mircea Cartarescu, rezervele lui Ion Caramitru si Mircea Diaconu si indiferenta lui Florin Calinescu, potrivit unui sondaj realizat de NewsIn.

Scriitorul Mircea Cartarescu vede cu […]

"Tosca", in regia artistica a lui Mihai Maniutiu, va fi reprezentata in premiera nationala vineri, 19 decembrie, incepind cu ora 18:30, pe scena Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca, intr-un spectacol dedicat implinirii a 150 de ani de la nasterea lui Giacomo Puccini.

"Sper sa vedeti un spectacol care sa va bucure, […]

"Pescuit sportiv", de Adrian Sitaru, si "O zi buna de plaja", de Bogdan Mustata, sint doua dintre filmele romanesti care participa in sectiunile competitive la Festivalul Premiers Plans de la Angers, care va avea loc intre 16 si 25 ianuarie.

"Pescuit sportiv" concureaza in sectiunea Lungmetraj european – Debut, iar "O […]

Pina pe 21 decembrie, va invitam la teatru neconventional. Pe site-ul "Suplimentului de cultura" veti gasi zilnic programul festivalului ArtForumFest.

ArtForumFest Iasi
Editia I, Teatru de club
17-21 decembrie 2008
Dublin Pub-Casa de Cultura a Studentilor

ora […]

In perioada 17 – 21 decembrie 2008, in clubul Dublin Pub de la Casa de Cultura a Studentilor din Iasi va avea loc prima editie a Festivalului de Teatru Neconventional ArtForumFest.

Pe parcursul celor cinci zile, in intervalul orar 18.00 – 22.00, vor fi prezentate publicului iesean 11 spectacole premiate la festivaluri […]

Cecilia Stefanescu isi lanseaza noul roman, "Intrarea Soarelui", la Carturesti Verona, iar Daniel Banulescu prezinta "Cel mai bun roman al tuturor timpurilor" la Uniunea Scriitorilor.

Cecilia Stefanescu - "Intrarea Soarelui"

Volume de la principalele edituri din Romania, dar si carti in format audio si iPod-uri de ultima generatie pot fi cumparate, pe internet, de la prima librarie online premium din Romania, Owline.

Cartile cumparate astfel, la pret de raft, sint livrate […]

Cartea pop-up "Epoca de Aur pentru copii", de Stefan Constantinescu, va fi lansata miercuri, 17 decembrie, de la ora 19.00, la Libraria Carturesti de la Muzeul Taranului Roman.

Realizata in conditii tipografice deosebite, cartea interactiva "Epoca de aur pentru copii" este un produs unic pe piata culturala contemporana, cu […]

In aceasta seara, de la ora 20.00, Sala Mare a Teatrului National Bucuresti gazduieste spectacolul "Gala Vieneza".

Reuniti sub numele "Spirit of Vienna Ensemble", muzicieni de prima marime din Viena, aduc in Romania un program extraordinar de gala. Maestrii instrumentisti, condusi de austriacul Martin Tuksa, prim concert […]

Arta la metrou

Din cele 23 de proiecte de interventii artistice propuse de echipa "I love Bucharest" spre realizare in spatiul metroului bucurestean (statia Piata Victoriei 1), publicul si juriul expozitiei de la sub_Carturesti au votat zece propuneri.

Selectia finala a fost facuta tinind cont de cele doua voturi – al publicului si al […]