Editorul si traducatorul Dumitru Scortanu, directorul editurii FIDES, va primi vineri, 12 decembrie, premiul Comunitatii Franceze din Belgia pentru promovarea literaturii belgiene de limba franceza in Romania.

Decernarea premiului acordat cu sprijinul Asociatiei Publicatiilor Literare si Editurilor din Romania (APLER) va avea […]

Regizorii Cristian Mungiu si Alexandru Solomon fac parte din comisiile de selectie a proiectelor cinematografice, la concursul organizat de Centrul National al Cinematografiei (CNC), in sesiunea noiembrie-decembrie.

Astfel, din comisia care va evalua proiectele de fictiune – lungmetraj si scurtmetraj – fac parte, pe linga […]

Sub titlul "Sase minute de teatru romanesc", la Cracovia a aparut de curind, in seria "Teatru modern" a Editurii Panga Pank, prima antologie de teatru romanesc contemporan in limba poloneza.

Cartea, publicata cu sprijinul Institutului Cultural Roman prin programul "Publishing Romania", cuprinde sase piese dintre cele jucate […]

Proiectul Red Spot, care vizeaza cladirile vechi din Bucuresti ce sint in pericol de prabusire, continua cu o expozitie de fotografie si inregistrari video care va fi deschisa la Muzeul Taranului Roman, intre 9 si 16 decembrie.

Dupa marcarea cu spoturi rosii si stickere a 11 imobile degradate din centrul capitalei, datind […]

Inspectoratul Scolar Judetean din Iasi sustine sustine infiintarea unei sectii de canto-jazz la Colegiul de Arta "Octav Bancila" care sa poarte numele regretatei Anca Parghel.
"Nu avem o astfel de sectie in liceul iesean de muzica si vad posibila aceasta varianta, mai ales ca Anca Parghel a absolvit liceul de muzica la Iasi. […]
100 de opere de Shakespeare, Dickens, Jane Austen, surorile Bronte si alti scriitori clasici vor fi accesibile, in format digital, pe consolele DS ale Nintendo din 26 decembrie, in urma unui acord semnat de compania japoneza de jocuri video cu editura HarperCollins.

Costul unei astfel de carti in format digital va fi de 23 […]

UMA Film Fest, un festival de filme cu durata de un minut, dedicat tinerilor pasionati de cinematografie, va avea loc pe 15 decembrie la Bucuresti.

Festivalul este organizat de Asociatia Signis Romania in parteneriat cu Stranger Festival Amsterdam.

Evenimentul cuprinde un Concurs National de Film de Un Minut, video […]

Societatea Enescu din Londra, creata de Institutul Cultural Roman (ICR), va finanta, din 2009, studiile unui student al Academiei Regale de Muzica. Bursa va dura un an universitar, iar beneficiarul se obliga sa studieze si sa includa in viitoarele sale concerte lucrari semnate de George Enescu.

Bursa Societatii Enescu, in […]

Alexandru Andries concerteaza in aceasta seara, de la ora 19.00, la Sala Horea Lovinescu a Teatrului Nottara din Bucuresti.

Intitulat "Oficial la Nottara", concertul promoveaza cel mai recent material discografic al artistului ("Oficial"), compus, orchestrat si inregistrat in 2008.

Biletele costa 60 de lei (la categoria […]

Joi, 18 decembrie, de la ora 20.00, HBO prezinta "Apocalipsa dupa soferi", cel mai recent documentar semnat de Alexandru Solomon.

"Am dorit sa participam la realizarea unor documentare ce propun intrebari la care asteptam cu totii raspunsuri", sustine Carmen Harabagiu, Country Manager HBO Romania. "Alecu Solomon a surprins […]