Trupa britanica de heavy-metal Motörhead este prima confirmare din programul primelor trei zile ale festivalului B’estfest, care se va desfasura in luna iulie 2009 la Bucuresti.

Pina acum, certitudine este si prezenta celor de la Manowar, in cadrul […]

Noua asociatii de ilustratori de carte din Europa isi prezinta creatiile in cadrul expozitiei "Draw Local. Think European!", care va avea loc pe 4 decembrie, la Muzeul Taranului Roman.

Creata la initiativa Tirgului de Carte de la Frankfurt, expozitia este organizata in Romania de Institutul Goethe cu sprijinul […]

Lungmetraje de succes, scurtmetraje premiate si opt documentare fac parte din selectia pentru cea de-a treia editie a Festivalului Filmului Romanesc de la New York, care va avea loc la Tribeca Cinemas, in perioada 5-7 decembrie.

"Boogie" (r. Radu Muntean), "Elevator" (r. George Dorobantu) si "Calatoria lui Gruber" (r. Radu […]

Pina pe 20 ianuarie 2009, la Teatrul National din Bucuresti puteti vedea si altceva decit teatru. Expozitia "Peste 50 de ani de scenografie", dedicata lui Ezio Frigerio, unul dintre cei mai importanti scenografi din toate timpurile, a fost vernisata pe 28 noiembrie si face parte din Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa.

Tribunalul Bucuresti a respins, miercuri, actiunea Angelei Similea si a lui Cornel Constantiniu, prin care artistii cereau in instanta daune morale pentru folosirea a doua piese pe coloana sonora a filmului "4 luni, 3 saptamini si 2 zile".

Instanta a invocat "lipsa de calitate procesuala activa" a celor doi reclamanti. Decizia […]

Scriitorul, criticul si editorul Valentin Tascu a incetat din viata miercuri, la Tirgu-Jiu, la virsta de 64 de ani. Anuntul a fost facut de Uniunea Scriitorilor din Romania.

Valentin Tascu a decedat, miercuri dimineata, la un spital din Tirgu Jiu, in urma unui stop cardio-respirator.

Nascut pe 23 ianuarie 1944, scriitorul […]

Emag!c Entertainment anunta ca biletele pentru zona "Gazon A" la concertul trupei Depeche Mode, care va avea loc pe 16 mai 2009 in Parcul Izvor din Capitala, au fost epuizate.

Organizatorii informeaza ca fanii trupei DM pot achizitiona bilete incadrate in celelalte categorii – 100 lei, 120 lei si 360 lei (VIP) – din reteaua […]

Pe 7 decembrie, in cadrul "Conferintelor TNB", presedintele Grupului pentru Dialog Social, Radu Filipescu, va vorbi despre societatea romaneasca la doua decenii dupa Revolutie.

Conferinta, intitulata "Dupa aproape 20 de ani", va avea loc la sala Atelier a Teatrului National Bucuresti.

Unde am ajuns la aproape […]

Implicati recent de mass-media intr-un scandal tip "poneiul roz", artistii Alexandru Radvan si Levente Benedek au fost invitati de Institutul Cultural Roman, pe 25 noiembrie, la o noua dezbatere din seria "Arte Martiale": "89.89… Arta, sex, putere".

Alexandru Radvan a realizat in septembrie la Bochum (Germania), in cadrul […]

Cu ocazia celei de-a 60-a aniversari a Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, Centrul Cultural Francez si Goethe-Zentrum organizeaza la Iasi Festivalul de Film Documentar DOC EST. Astfel, in perioada 4 - 6 decembrie 2008, Casa de Cultura a Studentilor va gazdui trei zile de proiectii si dezbateri.