Europeana, biblioteca multimedia online, a devenit accesibila publicului pe 20 noiembrie. Inaugurarea oficiala a avut loc loc astazi la Biblioteca Regala Nationala de la Palais de Charles de Lorraine (Bruxelles) si va fi urmata de o intilnire a Consiliului de Ministri ai Culturii.

La adresa www.europeana.eu, […]

Scriitorii Peter Matthiessen, Annete Gordon-Reed, Judy Blundell si Mark Dotty au cistigat National Book Awards, un premiu important al scenei literare americane, care le aduce cite 10.000 de dolari si promovarea cartilor.

Laureatii au fost anuntati, pe 19 noiembrie, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la New York. […]

Teatrul Garibaldi din Palermo participa la cea de-a XVII-a editie a Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa cu piesa "Inauntrul inimii", pusa in scena de tinarul regizor si dramaturg Giuseppe Massa.

Spectacolul, care va avea loc pe 21 si 22 noiembrie la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, este inspirat dintr-un fapt real.

Institutul Cultural Roman participa zilele acestea, prin Centrul International al Cartii, la Tirgul International de Carte Buchwien 2008, desfasurat la Viena in perioada 17-23 noiembrie 2008.

La standul ICR sint prezentate o selectie dintre cele peste 130 de volume, albume si reviste aparute pina acum prin programele de finantare […]

Celebra trupa Smokie revine in Romania pe data de 19 decembrie la Sala Polivalenta din Bucuresti, pentru un spectacol unic: "Christmas with Smokie & 101 Violins".

Trupa britanica va evolua in cadrul acestui eveniment in premiera absoluta alaturi […]

Comisia Europeana lanseaza joi, 20 noiembrie, biblioteca virtuala Europeana care, in 2010, ar urma sa devina cea mai mare de acest fel din lume, cu peste 10 milioane de carti, inregistrari si imagini.

Prototipul bibliotecii Europeana va fi putea fi accesat la adresa de internet www.europeana.eu. […]

Filmele "4, 3, 2", realizat de Cristian Mungiu, si "Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii", in regia lui Catalin Mitulescu, vor reprezenta Romania la festivalul "Stelele cinematografiei europene" ("Les Etoiles du Cinéma Européen"), organizat in Franta, pe 23 noiembrie.

Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu participa luna aceasta la programul "Romanian Connections", care aduce la Liverpool - capitala culturala europeana 2008 - doua productii teatrale extraordinare: "Asteptindu-l pe Godot" si "Balul".

Astfel, in aceasta seara, de la ora 19.00, la The Contemporary Urban Centre se va juca […]

Festivalul International de Film al Bucurestilor DaKINO a dezvaluit ultimele surprize ale editiei de anul acesta, care va incepe pe 25 noiembrie la The Light - Liberty Center: filmele "Band's Visit" si "Pa-ra-da".

Daca deschiderea o fac documentarele "Generation 68" de Simon Brook si "Maradona by Kusturica", DaKINO se va […]

Regizorul Emir Kusturica si grupul The No Smoking Orchestra revin la Bucuresti, pe 10 decembrie, in cadrul turneului de promovare "Time of the Gypsies".

Concertul va avea loc la Sala Palatului, iar in deschidere vor cinta cei de la Zdob si Zdub.

Biletele la spectacol pot fi achizitionate online, prin intermediul site-urilor […]