Filmul "Advertising", regizat de Florin Piersic Jr., se numara printre cele 17 scurtmetraje care vor fi proiectate, pe 21 noiembrie, la Festivalul International de Scurtmetraje "Betting on Shorts", singurul eveniment de gen la care spectatorii pot paria pe filmul cistigator.

Evenimentul, subintitulat "More than a Eurovision […]

Jumatate din premiile Festivalului International de Film de Scurtmetraj ALTER-NATIVE, care s-a desfasurat la Tg. Mures, au fost cistigate de productii din Ungaria.

Decernarea premiilor a avut loc duminica, 9 noiembrie, la Palatul Culturii din Tg. Mures. Mentiunea speciala a juriului a primit-o filmul "Cutia neagra" de Jurgis […]

Premiera primului lungmetraj regizat de Horatiu Malaele, "Nunta muta", va avea loc pe 21 noiembrie. O coproductie Castel Film, Agat Films & Cie (Franta) si Samsa Films (Luxemburg) cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, in colaborare cu BV MCCann Erikson si Realitatea Media, pelicula ii are pe afis pe Meda Victor, Alexandru […]
Centrul de Introspectie Vizuala din Bucuresti inaugureaza miercuri, 12 noiembrie, de la ora 19.00, proiectul "1,2,3… Avant-Gardes. Filmul/Arta intre experiment si arhiva". La eveniment va participa curatorul Lukasz Ronduda, iar expozitia va ramine deschisa pina pe 11 decembrie.

Victoria lui Barack Obama in cursa pentru prezidentialele americane reprezinta un eveniment care nu putea fi omis din programul Festivalului International de Film DaKINO, care din acest an isi consacra sectiunile paralele filmelor politice.

Astfel, intre 25 si 29 noiembrie, DaKINO va prezenta o selectie de filme despre comunitatea […]

Scrisoare deschisa adresata Prim-Ministrului Romaniei, cu privire la reducerea drastica a bugetului Institutului Cultural Roman

Stimate Domnule Prim-Ministru,

Va scriu in nume personal, in calitatea mea de producator si de analist cultural activ si mobil.

Am aflat din presa ca, recent, guvernul pe care […]

British Council, partener strategic al celei de-a 18-a editii a Festivalului National de Teatru, aduce la Bcuuresti compania de teatru britanica Stan's Cafe, care aduce la Sala Dalles din Bucuresti, in perioada 3-7 noiembrie, doua spectacole inedite: "Spectacolul Orezului" si "Purificarea lui Constance Brown".

Remarcata de […]

Institutul Polonez Bucuresti in colaborare cu Muzeul de Arta Vizuala din Galati prezinta pe 10 noiembrie, la Centrul European de Creatie "Ateneu Tatarasi" din Iasi expozitia de caricatura "Polonia vs Crihana".

Evenimentul este o initiativa a […]

Bucurestenii vor putea viziona, intre 25 si 29 noiembrie, cele 12 filme care au facut parte din sectiunea Semaine de la Critique a Festivalului de Film de la Cannes, in cadrul celei de-a 18-a editii a Festivalul International de Film al Bucurestilor DaKINO.

In programul festivalului vor fi incluse, astfel, lungmetrajele de […]

Institutul Cultural Roman si Carturesti lanseaza luni, 3 noiembrie, la ceainaria bucuresteana de pe strada Arthur Verona, albumul "Calatoriile mele. Teatru & Opera", semnat de regizorul Andrei Serban.

Evenimentul va fi prezentat de […]