Telefonul ca artefact al unei epoci in care primeaza informatia este subiectul expozitiei "Let me hold your hand", care cuprinde instalatii realizate de artistii olandezi, Iraxte Jaio si Klaas van Gorkum, si care va fi inaugurata joi, la ora 19.00, de Centrul de Introspectie Vizuala din Bucuresti.

Magazinul online de carti si cadouri www.CartePremium.ro lanseaza prima editie a Concursului de Cuvinte CartePremium.ro 2008-2009, adresat tinerilor creatori de poezie si proza cu virste de pina in 35 de ani.

"Concursul de Cuvinte CartePremium.ro este un proiect complex, structurat pe trei dimensiuni: culturala, prin incurajarea […]

Proiectul "Cargo. Among Houses", care prezinta operele de arta contemporana ale unor artisti cehi, se va desfasura, in perioada 5-9 octombrie, in sase amplasamente neconventionale din Bucuresti.

Proiectul isi propune sa prezinte intr-o maniera neconventionala arta contemporana din Cehia pe plan international. Cei 15 artisti […]

Avanpremiera noului spectacol work-in-progress "Supersomething" va avea premiera simbata, 4 octombrie, de la ora 20.00, in Sala Ronda de la Centrul National al Dansului Bucuresti.

Plecind de la locul important pe care il ocupa sportul in Croatia […]

La cea de-a XI-a editie a Bienalei de Arhitectura de la Venetia, intitulata "Out There: Architecture Beyond Building", care se desfasoara in perioada 14 septembrie - 23 noiembrie, Frank O. Gehry a primit Leul de Aur pentru activitatea de o viata inchinata arhitecturii.

Bienala de Arhitectura de la Venetia, care se desfasoara […]

Revista "Literatura na Swiecie" ("Literatura in lume"), corespondentul polonez al "Secolului XXI", a publicat un numar dedicat integral literaturii romane. Acesta a fost realizat cu suportul tehnic al ICR-Varsovia si cuprinde traduceri din texte de Gabriela Adamesteanu, Mircea Cartarescu, Petru Cimpoesu, Gheorghe Craciun, Filip Florian, […]
Postul public TVR International a fost nominalizat la premiile Hot Bird TV Awards 2008, care vor avea loc pe 14 noiembrie la "Scuola Grande di San Giovanni Evangelista" din Venetia, cu productia "Roma versus Italian".

TVR International este singura televiziune din estul Europei care a fost nominalizata la categoria National […]

Bienala Tinerilor Artisti, ajunsa la cea de-a treia editie sub numele de "Re-Construction", se va desfasura la Bucuresti in perioada 4-31 octombrie 2008 si este organizata de Fundatia Culturala Meta, condusa de Romelo Pervolovici.

Cea de-a treia editie a Bienalei il are curator pe Ami Barak, presedinte al departamentului […]

La Centrul de Presa Radio Romania va avea loc joi, 2 octombrie, la ora 16.00, lansarea albumului "Sunt tanar, Doamna...", care il va omagia pe regretatul Florian Pittis, actor de teatru si televiziune, regizor de teatru, interpret de muzica folk si producator radio.

Invitatia a fost lansata de Radio Romania si Casa de Productie […]

Asociatia ArtLink organizeaza a treia editie a festivalulului international "eXplore dance festival", in perioada 14-19 octombrie 2008, la Bucuresti.

Spectacolele vor avea loc la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", Teatrul Nottara, Teatrul Metropolis si Libraria Carturesti din Bucuresti, editia de anul acesta desfasurindu-se […]