Doua spectacole ale Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca vor fi prezentate, in perioada 13-23 septembrie, la Ljubljana, in cadrul Festivalului International de Teatru Ex Ponto.

La festival se vor juca doua spectacole ale Teatrului Maghiar de Stat […]

In cadrul unei conferinte de presa sustinute astazi, 8 septembrie, Ministerul Culturii si Cultelor a prezentat rezultatele proiectului "Phare Twinning" in domeniul protejarii patrimoniului cultural.

Cu acest prilej, Virgil Nitulescu, secretar de stat in MCC, a declarat ca twinning-ul este "unul dintre cele mai bune instrumente […]

Actorul Ilarion Ciobanu a incetat din viata in aceasta dimineata, in urma unui cancer faringian, la virsta de 76 de ani.

Ilarion Ciobanu a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Debutul ca actor s-a petrecut tirziu, la virsta de 29 de ani, in filmul "Setea" (1960), in care a jucat alaturi de […]

"Pa-ra-da", filmul lui Marco Pontecorvo, o coproductie Italia/Franta/Romania, a primit trei premii si o mentiune speciala la cea de-a 65-a editie a Festivalului International de Film de la Venetia.
Singura prezenta romaneasca din programul oficial al Mostrei, filmul "Pa-ra-da" a fost recompensat cu premiile "Don Gnocchi", "Lanterna […]
Filmul american "The Wrestler", in regia lui Darren Aronofosky, apreciat pentru interpretarea lui Mickey Rourke in rol principal, a cistigat "Leul de Aur", simbata, 6 septembrie, la incheierea celei de-a 65-a editii a Festivalului de Film de la Venetia.

Filmul spune povestea lui Randy "Ram" Robinson (Mickey Rourke), un luptator […]

La Festivalul Mountain Rock, care a inceput astazi, 6 septembrie, la Garana, pe linga concertele trupelor rock vor fi prezentate si proiectii video din expeditiile alpinistilor romani din Himalaya, Anzi si Alpi.

Simbata seara vor concerta la Garana grupurile Bio si Quo Vadis, iar duminica trupele Locatarii si Desperado.

"In […]

Spectacolele "Omul perna" de Martin McDonagh, in regia lui Radu Afrim si "Jocul ielelor" de Camil Petrescu, regizat de Claudiu Goga, vor deschide pe 7 septembrie cea de-a treia editie a Festivalului "Zile si Nopti de teatru european", desfasurat la Braila.

Potrivit site-ului […]

Filmul "4 luni, 3 saptamini si 2 zile", regizat de Cristian Mungiu, va fi proiectat la Festivalul de Film de la New York, in sectiunea World Cinema Showcase.

In aceeasi sectiune sint programate proiectii ale peliculelor "Volver", de Pedro Almodovar, "Operation Filmaker", de Nina Davenport, si "In Between Days", de So Yong […]

British Council a lansat un program privind acordarea de fonduri pentru atragerea si implicarea artistilor in teatru, arte vizuale, multimedia, dans, literatura, film sau colaborari transdisciplinare.

Programul, intitulat […]

Editia a doua a catalogului "Pagini literare.ro/ Literary pages.ro/ Pages litteraires.ro", care cuprinde textele a 55 de scriitori romani, traduse in limbile engleza si franceza, a fost lansata la Forumul European al Revistelor Literare, care se desfasoara zilele acestea la Balcic.

Volumul cuprinde texte semnate de 55 de scriitori […]