Mesteri populari si artisti romani vor participa, in zilele de 13 si 14 septembrie, la Festivalul Tamisei, cel mai mare eveniment de strada care celebreaza Londra si Tamisa.

Sectiunea "New European Village", la care vor fi prezenti romanii, reuneste artisti din Bulgaria, Cehia, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, […]

Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu a obtinut trei premii la cea de-a 54-a editie a Festivalului de la Merida din Spania, unde a participat cu spectacolul "Electra", dupa Sofocle si Euripide, in regia lui Mihai Maniutiu.

In urma reprezentatiilor jucate in premiera, in perioada 26-28 august, la Teatrul Roman, juriul festivalului […]

Cea de-a treia editie a festivalului de film de animatie Anim'est va avea loc la Bucuresti intre 3 si 12 octombrie si va fi cea mai mare editie de pina acum, atit prin numarul de proiectii, cit si prin evenimentele neconventionale.

Anul acesta vor rula peste 250 de filme de animatie, de la productia din Marea Britanie la […]

Museum of Young Art din Viena si Anaid Art Gallery Bucuresti in colaborare cu Muzeul National de Arta Contemporana din Capitala organizeaza, in perioada 4 septembrie – 4 octombrie 2008, expozitia de arta contemporana romano-austriaca "7 parallel 7".

Proiectul "7 parallel 7", lansat in Romania pe 10 aprilie 2008 la Galeria […]

Pe 5 septembrie, la Carturesti Timisoara va avea loc vernisajul expozitiei "Metamorfoze", semnata de fotografa Valentina Sarosi. Expozitia va ramine deschisa doua saptamini.

Efemeritatea starii din teatru ar putea fi prelungita de o fotografie. Acesta este raspunsul Valentinei Sarosi, membra a grupului f: 5,6, dupa o experienta […]

Filmul "PA-RA-DA", realizat dupa povestea adevarata a tinarului franco-algerian care vine in Bucurestiul anilor '90 si aduce alinare copiilor strazii, cu ajutorul unui nas de clown, a fost primit cu multa emotie la Festivalul de la Venetia, potrivit AFP.

Coproductie Franta/Romania/Italia, "PA-RA-DA", in regia lui Marco Pontecorvo, […]

Printre manifestarile sustinute de Institutul Cultural Roman "Titu Maiorescu" din Berlin se numara participarea spectacolului "Faust" al Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu la Festivalul Goethe si inaugurarea unei noi galerii de arta contemporana.

Spectacolul "Faust" al Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu […]

Austriacul Klaus Waldeck aduce muzica anilor '20 si '30 intr-un eveniment live la Club Fabrica, pe 26 septembrie.

Marile povesti de bal din salile unde tocurile suna a tango si swing se vor face auzite si la Bucuresti. Sound-ul anilor […]

Cea de-a 35-a editie a Festivalului de Film de la Telluride (SUA), care incepe astazi, 29 septembrie, il omagiaza pe regizorul roman Nae Caranfil printr-o proiectie speciala a filmelor "Restul e tacere" (2008) si "Filantropica" (2002).

Festivalul de la Telluride ii va avea ca invitati speciali pe regizorii David Fincher […]