Proiectul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", lungmetrajul de debut al lui Florin Serban, dupa un scenariu de Catalin Mitulescu si Florin Serban, inscris pe piata de film din cadrul Festivalului de la Sarajevo, a primit un premiu in valoare de 7.500 de euro.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" a primit premiul Magic Box, prin […]

Alexandru Solomon, Thomas Ciulei sau Dumitru Budrala sint cativa dintre regizorii romani ale caror documentare vor reprezenta Romania la Festivalul International "Meetings in Siberia", care va avea loc in perioada 4 – 8 septembrie, la Novosibirsk (Rusia).

Romania va fi reprezentata la Novosibirsk de noua documentare Astra […]

Primaria Targoviste isi mentine decizia de a trece Teatrul "Tony Bulandra" si Teatrul pentru Copii si Tineret "Mihai Popescu" in subordinea unei Directii de Cultura, a anuntat, luni, 25 august, primarul municipiului, Gabriel Boriga.

Acesta precizat ca activitatea celor doua institutii teatrale nu va fi afectata, nu se […]

Pe 21 august, pe terasa Green Hours din Bucuresti a avut loc performance-ul "Eu reprezint Romania", un proiect prin care artistii de la tangaProject si-au manifestat solidaritatea fata de Institutul Cultural Roman din New York in "scandalul poneiului roz".

Regizorii Vera Ion, Ioana Paun, David Schwartz, dramaturgii Andrei […]

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat luni, 18 august, ca la inceputul sesiunii parlamentare se va constitui o comisie de ancheta a modului in care ICR cheltuieste banii publici, demers justificat de faptul ca bugetul acestei institutii este votat de Parlament.

"Va fi o comisie de ancheta, Biroul Permanent […]

Salman Rushdie a acuzat Random House ca ar fi retras de la publicare un roman despre Profetul Mohamed de teama sa nu ofenseze comunitatea musulmana, în acelasi timp scriitorul fiind implicat într-un proces prin care încearca sa amendeze o carte în care este criticat, informeaza The Independent.

Autorul "Versetelor satanice" […]

Documentarul In Bucovina lui Norman Manea, realizat de Mihaela Craciun, care l-a insotit pe cunoscutul scriitor in vizita acestuia, alaturi de Antonio Tabucchi, prin Bucovina natala, va fi difuzat simbata, 16 august, de TVR Cultural, de la ora 21.35 (in reluare de la 4.35).

La cererea telespectatorilor TVR International, […]

S-a desfiintat Travka

Formatia Travka s-a desfiintat, se arata intr-o postare de pe grupul de internet al trupei.

"Travka s-a desfintat pur si simplu. Nu din cauza Discoballs (experimentul Discoballs e un proiect-performance […]

A cincea editie a Festivalului de Film "Anonimul" a inceput pe 11 august la Sf. Gheorghe, in Delta Dunarii.

Principala atractie a Festivalului este sectiunea paralela "Actori in spatele camerei", care prezinta filme realizate de actori celebri, de data aceasta in calitate de regizor.

Vedeta sectiunii este filmul "Green […]

Isaac Hayes, legenda americana a muzicii soul, a incetat din viata duminica la virsta de 65 de ani, trupul sau neinsufletit fiind gasit de catre membrii familiei in casa artistului din Memphis, Tennessee.

Actor, cintaret si compozitor, […]