Piese semnate de Matei Visniec, Gianina Carbunariu sau Stefan Peca, ateliere de teatru, workshop-uri si concerte sunt citeva dintre evenimentele ce vor avea loc in perioada 4 - 12 octombrie, la Timisoara, cu prilejul celei de-a XIV-a editii a Festivalului Dramaturgiei Romanesti.

Centrul cultural Kulturfabrik din Luxemburg […]

Cintareata si compozitoarea italiana Gianna Nannini va concerta pe 22 septembrie la Arenele Romane din Bucuresti.

Biletele pentru concert s-au pus in vinzare pe site-ul TicketPoint si in reteaua de magazine Diverta. Biletele au preturi de 80 de lei (acces general) si 125 de lei […]

La cinematografele "Verdi" din Barcelona si Madrid va rula, incepand de joi, 14 august, filmul "California Dreamin'(nesfarsit)" al lui Cristian Nemescu.

Filmul se bazeaza pe o intamplare reala, petrecuta in 1999, in timpul conflictului din Kosovo, transpusa intr-un scenariu de catre Tudor Voican si Cristian Nemescu.

Premiera […]

Scriitoarea Herta Muller, cea care a protestat printr-o scrisoare deschisa dupa ce Institutul Cultural Roman a invitat la Berlin doi fosti colaboratori ai Securitatii, ia pozitie, alaturi de traducatorul Ernest Wichner, impotriva campaniei care il vizeaza pe Horia Roman Patapievici, directorul ICR.

Intrebat in cadrul unei […]

Presedintele ICR, Horia-Roman Patapievici, a declarat joi, 7 august, ca scandalul creat in jurul expozitiei "Freedom For Lazy People", organizata de ICR New York, este de natura politica si nu estetica si ca toate acuzatiile sint absolut false.

Jurnalisti, citici si numeroase personalitati din mediul artistic au participat […]

Ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, a anuntat, joi, 7 august, ca lucrarile de refacere la Palatul Culturii din Iasi vor demara saptamana viitoare, valoarea acestora fiind de peste sapte milioane euro, in conditiile in care finantarea este asigurata printr-un credit contractat de Guvern.

"Sint extrem de bucuros ca astazi […]

Jurnalistul si scriitorul Stelian Tanase a declarat pentru NewsIn ca moartea lui Aleksandr Soljenitin inseamna sfarsitul unei epoci urate, dar si una a marilor lupte, si ca scriitorul si disidentul rus a fost un reper pentru toti scriitorii amenintati de cenzura si a oferit un exemplu moral absolut.

Potrivit lui Stelian Tanase, […]

Scriitorul rus Aleksandr Soljenitin, laureat al premiului Nobel pentru literatura si figura marcanta a disidentei in perioada sovietica, a incetat din viata in noaptea de duminica spre luni, la domiciliul sau din Moscova, la varsta de 89 de ani, informeaza AFP si Reuters.

Aleksandr Soljenitin a decedat "in urma unei insuficiente […]

Opera "Orfeu si Euridice", in regia lui Alexandru Darie, va deschide in jurul datei de 15 octombrie Festivalul Teatrelor Europene, eveniment care va aduce la Bucuresti aproximativ 30 de spectacole cu 60 de reprezentatii.

Alexandru Darie, presedintele Uniunii Teatrelor Europene (UTE), institutie care isi va organiza in octombrie-noiembrie […]

Incepind cu 1 august, galeria virtuala Oskar expune seria fotografica intitulata "Agoniseala unui locatar", semnata Andrei Nacu.

Tinarul fotograf iesean Andrei Nacu a fost remarcat de cei de la Oskar la seminarul Diafragma 9 organizat in luna mai la Rasinari, unde a […]