Filmul independent "Elevator", produs de Gabriel Pintiliei, care prezinta timp de aproximativ 80 de minute un baiat si o fata blocati intr-un lift, ruleaza joi, 31 iulie, in Club Fabrica.

"Elevator", in regia lui George Dorobantu, a primit anul acesta Premiul pentru debut in filmul romanesc la Festivalul International de […]

Actrita Anamaria Marinca incepe pe 29 iulie filmarile pentru cel mai recent lungmetraj al regizorului german Hans-Christian Schmid, "Sturm" ("Furtuna"), care are un buget de aproximativ 6,4 milioane de euro.

Productia internationala, al carei titlu este deocamdata provizoriu, o are ca personaj principal pe Hannah (intrepretata […]

Actrita italiana Marisa Merlini, care a aparut in peste saizeci de filme de-a lungul carierei consacrate comediei, a decedat duminica seara la Roma, la virsta de 84 de ani.

Majoritatea rolurilor actritei Marisa Merlini au fost secundare, cele […]

Scandalul "sex si zvastici" iscat ", iscat de publicatia din diaspora "New York Magazin" si extins dupa ce presa din Romania a preluat, in cursul saptaminii trecute, materialul semnat de John Gabrian Marinescu, continua.

Politia new-yorkeza a primit vineri, 25 iulie, o sesizare din partea lui Robert Horvath, membru al diasporei […]

"Boogie", in regia lui Radu Muntean, a primit pe 25 iulie Premiul Special al Juriului la Festivalul de film de la Palic (Serbia).

La ceremonia de decernare din cadrul festivalului au participat directorul de imagine Tudor Lucaciu si scenaristul Alex Baciu.

Juriul si-a motivat alegerea subliniind "dialogurile foarte […]

Doua scurtmetraje romanesti, "O zi buna de plaja" de Bogdan Mustata si "Interior. Scara de bloc" de Ciprian Alexandrescu, au fost selectate in competitie la Festivalul de la Sarajevo, desfasurat in perioada 15-23 august, in timp ce "Boogie" de Radu Muntean va fi prezentat in sectiunea "In Focus".

Scurtmetrajele romanesti concureaza […]

"Suplimentul de cultura" va prezinta punctul de vedere al ICR New York in scandalul "Zvastici si sex", iscat de publicatia din diaspora "New York Magazin" si extins dupa ce presa din Romania a preluat, in cursul acestei saptamini, materialul semnat de John Gabrian Marinescu.

Referindu-se la ultima expozitie estivala organizata […]

Filmul lui Nae Caranfil "Restul e tacere" a fost selectat de un juriu format din sase critici, dintr-o lista de 10 pelicule propuse de Centrul National al Cinematografiei, pentru a reprezenta Romania la Oscar.

Juriul format din Magda Mihailescu, Cristina Corciovescu, Dana Duma, Eugenia Voda, Mihai Chirilov si Eugen Atanasiu […]

Regizorul Radu Afrim a primit premiul Coup de Coeur de la Presse pentru "Mansarde à Paris/Les Détours de Cioran", dupa piesa lui Matei Visniec, prezentat de pe 10 iulie in sectiunea Off a Festivalului de Teatru de la Avignon.

Presa franceza prezenta la prestigiosul Festivalul de Teatru de la Avignon, echivalentul Festivalului […]

Filmul lui Radu Muntean "Boogie", care a rulat la Cannes anul acesta in sectiunea Quinzaine des Realisateurs, a fost selectat in competitia oficiala a Festivalului de Film Anonimul si va concura cu sase pelicule din Germania, Mexic, Israel, Turcia, Bosnia si Taiwan.

Editia 2008 a Festivalului Anonimul, care se va desfasura […]