Printre spectacolele selectate in Festivalul Shakespeare de la Gdansk se numara si doua romanesti: "Masura pentru masura", regizat de Silviu Purcarete la Teatrul National din Craiova, si "Hamletmachine", o productie a Teatrului Odeon, in regia lui Dragos Galgotiu.

Primul va fi adus in fata publicului in zilele de 6, 7 si […]

Legende ale muzicii jazz internationale vor sustine concerte incendiare la Bucuresti in luna octombrie, in cadrul festivalului Bucharest Masters of Jazz.

Concertele vor avea loc dupa cum urmeaza:

  • 23 octombrie: deschiderea festivalului - Sala Palatului, ora 19.00;
  • 24 octombrie: Monty Alexander Trio/Count […]
La a sasea editie a Festivalului Peninsula, care incepe miercuri la Targu-Mures, sint asteptati peste 50 000 de spectatori, iar bugetul evenimentului este mai mare decit anul trecut cu 150.000 de euro, ajungind la 750.000 de euro.

Organizatorii au anuntat, marti, ca festivalul va dura 4 zile, pina simbata inclusiv, […]

Cristian Mungiu va face parte din juriul celei de-a 34-a editii a Festivalului de Film American de la Deauville (Franta), care va avea loc intre 5 si 14 septembrie.

Din juriul prezidat de actrita franceza Carole Bouquet mai fac parte actorul francez Edouard Baer, actrita israeliana Ronit Elkabetz, scenaristii francezi Pierre […]

La Atelier 35, incepind cu 22 iulie, s-a deschide expozitia de fotografie a Elizei Zdru, "I walked the world alone", vernisata de fotograful Francisc Mraz.

Expozitia, care este cu vinzare si poate fi vizitata intre 22 iulie si 5 august […]

Filmele "Ciobanul zburator" de Catalin Musat si "Fata galbena care rade" al lui Constantin Popescu au fost selectate in sectiunea "Leopards of Tomorrow" - competitia internationala a filmelor de scurtmetraj din cadrul Festivalului de la Locarno. Anul trecut, premiul la aceasta categorie a fost obtinut de Adrian Sitaru, cu "Valuri".

Filmul […]

Festivalul International de Film de la Melbourne, care se va desfasura in perioada 25 iulie - 10 august, a dedicat o sectiune noului val al cinematografiei romanesti, in cadrul careia vor fi proiectate filme de Cristian Nemescu, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Radu Muntean si Cristi Puiu.

Potrivit site-ului […]

Cunoscutul regizor Corneliu Porumboiu va participa la Festivalul de Film Romanesc din Aquitania (Franta) cu peliculele "A fost sau n-a fost" si "Calatorie la oras".

Festivalul se va desfasura intre 17-27 iulie, iar printre peliculele ce urmeaza sa fie proiectate la evenimentul din Aquitania se numara "Restul e tacere" de […]

Filmul "Restul e tacere", in regia lui Nae Caranfil, a primit Marele Premiu pentru lungmetraj la cea de-a treia editie a Festivalului International al Producatorilor de Film Independenti – IPIFF 2008, desfasurat la Constanta.

Marele Premiu pentru lungmetraj, "Trofeul Marii Negre", a fost inminat de directorul Centrului […]

Duminica, 20 iulie, de la ora 19.00, in cadrul festivalului international "Warsaw Summer Jazz Days", vor concerta artistii romani Marius Popp si Ozana Barabancea.

Ei vor fi acompaniati de Maciej Szczycinski (contrabas), Adam Baldych (vioara) si Pawel […]