Francesco Lotoro, un evreu italian, a inceput sa caute toate compozitiile muzicale scrise in lagarele celui de-al doilea razboi mondial, precum tangouri, sonate sau simfonii, si a scos la lumina un tezaur muzical de o bogatie inestimabila, scrie AFP.

Aceasta este o "misiune" pe care italianul spera sa o incheie pina in 2012 […]

Filmele "Nu te supara dar..." de Adina Pintilie si "Dimineata" de Radu Jude au fost premiate la cea de-a doua editie a Festivalului International de Film de la Vukovar (Croatia), care a avut loc intre 9 si 13 iulie.

Radu Jude a cistigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj cu "Dimineata", in timp ce filmul Adinei Pintilie […]

Filmul documentar antropologic "Adela si Agnetha" va fi proiectat joi, 17 iulie, de la ora 17.00, in cadrul Festivalului International al Producatorilor de Film Independenti care se defasoara la Constanta si Mamaia.

"Adela si Agnetha" este povestea a doua femei puternice dintr-un sat din Podisul Transilvaniei. Filmul, realizat […]

Editia de anul acesta a Liberty Parade, cel mai important eveniment dance din Romania, va avea loc pe 19 iulie, cind camioanele cu muzica si petrecaretii vor porni din statiunea Olimp pina pe plaja din Saturn.

"Am intrat la montat de duminica seara. E o armata de oameni aici care lucreaza la punerea in picioare a uriasei scene […]

Uniunea Artistilor Plastici din Romania (UAPR) este silita sa isi paraseasca sediul - casa din Strada Nicolae Iorga, care a fost retrocedata proprietarilor -, dar se opune evacuarii, pe motiv ca actul de retrocedare este suspect, iar avocatul UAPR va cere suspendarea executarii silite.

Avocata Dana Tuca, reprezentanta UAPR, […]

O trupa de jazz din Polonia, Jarek Smietana Quartet, si Excentric Blues Band, care interpreteaza blues negru si soul, vor sustine doua concerte la Green Hours, pe 16 si 19 iulie, de la ora 20.00.

Jarek Smietana Quartet este in drum spre Festivalul de Jazz de la Garina si se va opri si in Capitala pentru a concerta, joi, in […]

Festivalul Sighisoara Medievala, ajuns anul acesta la cea de-a XVI-a editie, va avea ca tema centrala "Masca".

Masca, declara organizatorii, reprezinta "un simbol important (ca forma de spectacol) pentru publicul larg al pietelor, al marilor aglomerari de spectatori, al hazului imediat, al tristetii ce nu dureaza, al bucuriei […]

Regizorul Marian Crisan, laureat in acest an cu premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, va participa, la sfirsitul acestei saptamini, la traditionalul "Tirg de fete" organizat pe Muntele Gaina, in judetul Alba.

Evenimentul, desfasurat in perioada 19-20 iulie, include proiectii de film, muzica in aer liber si focuri […]

Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu va participa la cea de-a 54-a editie a Festivalului de Teatru Clasic de la Merida, desfasurat in Spania in perioada 21 iunie – 30 august.

Piesa "Electra, dupa Sofocle si Euripide", in regia lui Mihai Maniutiu, va fi jucata in zilele de 26, 27 si 28 august. Spectacolul participa la sectiunea […]

Celebrul chitarist Al Di Meola ar urma sa concerteze la Bucuresti pe 11 septembrie.

Conform site-ului oficial al artistului, Bucurestiul este unul din orasele europene in care Al Di Meola va […]