Ca si editiile anterioare, programul festivalului va reconstitui pentru trei zile atmosfera Epocii Medievale. Tema editiei din acest an a festivalului, "Traditie culturala si mister medieval european", se doreste a fi o punte de legatura intre trecut si prezent, dind nastere unei lumi noi creata doar pentru aceia interesati de cultura, […]
Cea de-a treia editie a Festivalului National de teatru tinar "IDEO IDEIS" va avea loc la Alexandria, intre 7 si 14 august 2008. Organizat de Asociatia T.E.T.Alexandria, evenimentul il are ca presedinte de onoare pe Marcel Iures.

Festivalul include trei sectiuni principale: competitia, atelierele de teatru si spectacolele […]

Din 20 iulie pina pe 27 iulie, pe Terasa "La Motoare" se va desfasura cea de a doua editie a Puzzle Project, care anul acesta s-a transformat intr-un festival al artelor sub sloganul "Anul acesta vaca din Laptarie da Arte!".

Prima editie din 2006, desfasurata sub numele de PUZZLE PROJECT, a fost conceputa de artistul plastic […]

"Un barbat urmareste o femeie", un film-colaj alcatuit din sapte scurtmetraje realizate de regizori precum Alexandru Mavrodineanu, Ciprian Alexandrescu si Catalin Leescu, va avea premiera la Festivalul de Film Anonimul, derulat intre 11 si 17 august, la Sfintu Gheorghe.

Cele sapte scurtmetraje semnate de Ciprian Alexandrescu, […]

"Transilvania" (Siebenbürgen in germana, Erdély in maghiara) este tema lunii iulie la ASTRA FILM. Programul prezinta filme documentare produse in Romania, Luxemburg, Irlanda, Germania si Marea Britanie.

Prin incursiuni si priviri subiective, "Transilvania mea" doreste sa surprinda diversitatea sociala actuala, vazuta de […]

Trupe din Romania, Cehia sau Ungaria, dar si formatii din Europa de Vest care au adoptat influente est-euopene in muzica lor vor cinta impreuna la Festivalul Plai, care se desfasoara in perioada 12-14 septembrie la Muzeul Satului Banatean din Timisoara.

In prima zi de festival, pe 12 septembrie, vor urca pe scena trupele Alvik […]

Postul franco-german Arte France va sustine trei coproductii internationale ale regizorilor Razvan Radulescu, Lars von Trier si Angelo Ciani.

"Copiii din miez de noapte" de Salman Rushdie a castigat premiul The Best of the Booker, distinctie acordata la implinirea a 40 de ani de Booker Prize, in urma votului publicului, informeaza site-ul oficial al evenimentului, themanbookerprize.com.

Organizatorii Festivalului Artmania 2008 de la Sibiu au anuntat astazi, 9 iulie, programul concertelor care vor avea loc pe 18 si 19 iulie, trupele Tiamat, Lacrimosa si Gamma Ray urmind sa cinte cite o ora si jumatate la acest festival.

Potrivit […]

Astazi, 8 iulie, incepe la Varsovia Festivalul „Vara filmelor”, un vechi festival de film polonez, ale carui editii anterioare s-au desfasurat in Kazimierz Dolny, o celebra statiune situata de Vistula, si in Torun. De anul acesta, Festivalul, organizat de Fundatia "Imagini in miscare", unul dintre cei mai vechi parteneri ai ICR-Varsovia, […]