Pregatirile pentru cea de-a XIX-a editie a Festivalului si Concursului International "George Enescu", ce va avea loc in perioada 30 august - 26 septembrie 2009, este finalizata in proportie de mai bine de 95%, potrivit ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu.

Iorgulescu a precizat ca manifestarea, care va fi una […]

Muzeul de Arta Brasov gazduieste in luna iulie expozitia "Animated Films from Germany"/"Filme de animatie din Germania 2004", expozitie a Institutului pentru Relatii Externe din Stuttgart, organizata in colaborare cu Centrul Cultural German Brasov. Expozitia prezinta contributia artistilor germani in domeniul filmului de animatie […]
Luna aceasta, la Atelier 35 se pot asculta... sunetele pe care le face orasul. Proiectul artistilor germani Greta Hoheisel si Norbert Lang, "Bucharest - fragments in a box", va avea vernisajul pe 4 iulie si va fi deschisa publicului pina pe 18 iulie.

"«Bucharest - fragments in a box» se refera la amalgamul constant de sunete […]

Actorul mexican Angel Tavira, premiat la Festivalul de Film de la Cannes pentru rolul sau din "El violin" ("Vioara"), a incetat din viata luni, 30 iunie, la virsta de 83 de ani. Anuntul a fost facut de Academia mexicana de arte si stiinte cinematografice.

Tavira a fost distins in cadrul sectiunii "Un certain regard", filmul […]

Piesa "Mansarda la Paris cu vedere spre moarte" de Matei Visniec va fi prezentata, intre 10 iulie si 2 august 2008, la Festivalul International de Teatru de la Avignon (sectiunea OFF), in doua variante de punere in scena: cea a lui Radu Afrim ("Mansarde à Paris/Les détours Cioran") si cea a lui Radu Dinulescu ("Sortie de l’armoire […]
Stagiunea teatrala a Fundatiei Culturale Artmedia din Timisoara se va incheia pe 10 iulie cu un spectacol extraordinar: celebrul Globe Theatre din Londra va juca "Romeo si Julieta", de William Shakespeare, o dramatizare futurista, inedita.

"E un spectacol inventiv, proaspat, spumos, care te copleseste prin vioiciunea jocului. […]

Mircea Baniciu va lansa oficial joi, 3 iulie, la Hard Rock Cafe Bucuresti, "Esarfa - Best of vol. 1", primul volum din dublul album "Best Of" si, totodata, primul sau disc solo dupa 17 ani! Evenimentul va fi marcat de un concert live, accesul publicului fiind gratuit.

Noul material discografic contine 14 piese, in special […]

Pelicula regizorului iranian Reza Mir-Karimi, "Be hamin sadegi", a cistigat simbata, 28 iunie, premiul pentru cel mai bun film in cadrul Festivalului international de la Moscova.