Un spectacol-eveniment, "Ziua fututa a lui Nils" (sau "piesa al carui nume nu poate fi pronuntat!") va avea avanpremiera pe 7 iulie, de la ora 20.00, la Teatrul LUNI de la Green Hours.

Dupa cinci ani de asteptare, cistigatoarea primei editii "dramAcum" (2002), piesa lui Peca Stefan intra in repertoriul Teatrului LUNI. Din […]

Mai multe filme ale unor regizori romani, printre care si "Megatron" de Marian Crisan si "4,3,2" de Cristian Mungiu, vor fi proiectate la Festivalul de film european "Vinos de Castilla la Mancha", organizat intre 30 iunie-5 iulie, la Solana (Spania), la care Romania este invitata de onoare.

Ziua Romaniei la festival va […]

Cistigatorul editiei 2007 a Concursului "I.P. Culianu" este Daniel Fărcaş, doctor in Filosofie medievala al Universitatilor Paris IV-Sorbonne si "Babes-Bolyai", Cluj-Napoca, cu lucrarea "Meister Eckhart. Misticul din causul ochiului". Premiul este in valoare de 1.000 euro, manuscrisul urmind sa fie publicat la Polirom.

Concursul […]

Tinara artista Anca Benera este beneficiara unei rezidente creative in Polonia. La Varsovia, ea a pornit pe urmele unui porc salbatic african, disparut de ceva timp, dar care mai bintuie inca imaginatia locuitorilor orasului.

Proiectul polonez, pe care tinara artista il realizeaza cu sprijinul ICR-Varsovia si al Centrului […]

Trupa Massive Attack va concerta in Romania pe 2 august, in cadrul platformei de evenimente Beck'sperience. Evenimentul va avea loc pe stadionul de atletism din cadrul Complexului Sportiv Iolanda Balas, incepind cu ora 20.00.

Concertul de la Bucuresti promoveaza […]

Incepind din iulie, cinefilii din toata lumea se vor asigura ca au permament o conexiune la internet: site-ul Europa Film Treasures le va pune la dispozitie, gratis, o colectie de zeci de productii rare, de cinemateca.

Lansarea portalului va avea loc pe 3 iulie, cind 50 de filme produse in perioada 1898-1970 si subtitrate […]

Directorul Teatrului National din Targu Mures, Cristian Ioan, a fost respins la evaluarea manageriala a directorilor de teatre din Romania, obtinand nota 4,85 de la comisia numita de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC).

Astfel, potrivit site-ului MCC, au fost evaluati sase directorii de teatre din subordinea Ministerului: […]

Regizorul Radu Mihaileanu va participa saptamina viitoare, pe 5 iulie, la o masa rotunda pe tema "Europa, subiect de film?". Evenimentul are loc in cadrul Festivalului Paris Cinéma, desfasurat intre 1 si 12 iulie.

La intilnirea cineastilor vor mai participa, printre altii, Luc Dardenne, Jorge Semprun, Hugo Vieira de Silva […]

Festivalul International de Film Documentar "DocumFest", aflat anul acesta la prima editie, va avea loc intre 6 si 8 noiembrie la Timisoara.

Festivalul isi propune sa promoveze diversitatea genurilor filmului documentar si sa contribuie la o mai buna cunoastere a modalitatilor de reprezentare a realitatii in film. In fiecare […]