La Trieste, intre 27 iunie si 5 iulie va avea loc Festivalul International de scurtmetraj si opere in premiera Maremetraggio, ajuns la cea de-a IX-a editie. Romania va avea parte de o sectiune speciala, in care vor fi proiectate filme de Radu Jude si Marian Crisan.

Pentru editia din acest an, organizatorii au obtinut patronajul […]

Orasul sloven Ljubljana va fi Capitala mondiala a cartii in 2010, potrivit comitetului de selectie al UNESCO. Numirea reprezinta o recunoastere a valorii programului de promovare a cartilor si lecturii.

Ljubljana devine, astfel, al zecelea oras desemnat Capitala mondiala a cartii, dupa Madrid (2001), Alexandria (2002), New […]

YouTube a lansat recent o sectiune in care vor fi prezentate filme de scurtmetraj, dar si unele lungmetraje, ceea ce le va permite producatorilor de film din intreaga lume sa isi distribuie peliculele.

Noul serviciu, YouTube Screening Room, va prezenta noi productii de calitate […]

Coca-Cola si Emag!c Entertainment au decis sa renunte la editia din acest an a festivalului CokeLive, ce trebuia sa se desfasoare pe 12 si 13 septembrie, pe Insula Lacul Morii din Bucuresti.

Coca-Cola a dorit sa ofere publicului un festival de […]

Inainte de vacanta, Teatrul "Luceafarul" din Iasi a pregatit publicului o surpriza: "Vrajitoarea pfticioasa (fabule vechi si noi)", o piesa pentru copii creata special de prozatorul Dan Lungu.

Piesa are la baza un scenariu in care doi copii, un baiat si o fetita, isi disputa telecomanda televizorului si se joaca cu cuvintele. […]

In perioada 27-29 iunie, la Iasi va avea loc prima editie a Festivalului International NewJazz, la care vor participa 15 trupe din Romania, Germania, Austria si Franta. Biletele au fost puse in vinzare incepind de astazi.

Prin specificul sau, NewJazz Festival se doreste a fi un eveniment unic in Romania care se adreseaza in […]

"Niki Ardelean, colonel in rezerva" de Lucian Pintilie si documentarul "Nu te supara, dar..." de Adina Pintilie ruleaza in cadrul Festivalului International de Film de la Moscova, care se desfasoara intre 19 si 28 iunie.

Cele doua productii romanesti au fost incluse in programele "8 1/2 Films" si, respectiv, "Free Thought. […]

Organizatorii B'estfest anunta ca au mai ramas doar 100 de abonamente disponibile pentru cele trei zile de festival - 4, 5 si 6 iulie -, din cele 5.000 puse in vinzare.

Abonamentele sint valabile in fiecare zi a festivalului, costa 240 de lei si sint disponibile […]

Scriitorul de limba germana Joachim Wittstock a primit Marele Premiu Opera Omnia al USR Sibiu.

La festivitatea de miercuri seara, Wittstock a multumit intr-un mod ingenios. "As dori sa ofer […]

Pe 22 iunie, la Teatrul Odeon va avea loc, in premiera in Romania, spectacolul "Teatro-Clip", o productie a companiei portugheze Teatro da Garagem. Regia si scenariul ii apartin lui Carlos J. Pessoa.

Conceptul formal care leaga diferitele povesti […]