Postul TVR Cultural va introduce in grila de vara citeva surprize pentru iubitorii teatrului. In fiecare seara de joi, telespectatorii TVR Cultural pot urmari, ca si pina acum, spectacole de teatru. Noutatea este ca TVR Cultural va transmite piese de teatru in direct de pe scenele unor teatre din tara.

Primul spectacol va […]

Actrita americana Anjelica Houston va primi Premiul de Excelenta in cadrul celei de-a 61-a editii a Festivalului International de Film de la Locarno.

Evenimentul va avea loc pe 9 august, la Piazza Grande, si va fi urmat de premiera europeana a celui mai nou film in care joaca vedeta - "Choke", regizat de Clark Gregg. Productia […]

Arenele Romane vor gazdui primul show de reggae adevarat din Romania: pe 23 iunie, Patrice cinta la Bucuresti.

Considerat revelatia reggae/soul a ultimilor ani in Franta si Germania, favoritul playlisturilor din locatiile underground cu hituri precum "Soulstorm", "Everyday Good" si "Up in My Room", Patrice promite generatiei […]

Institutul Cultural Roman din New York a invitat trei tineri street-artisti romani (Nuclear Fairy, IRLO si Omar) sa preia Galeria Romana si sa o "redea" strazii, din prisma intalnirii lor cu New York-ul. Vernisajul expozitiei denumite "Freedom for lazy people!" va avea loc pe 18 iunie.

In timp ce politicile de curatare a New […]

Filarmonica de Stat Sibiu isi incheie in aceasta saptamina stagiunea cu un concert extraordinar. Pe 18 si 19 iunie, melomanii vor avea parte de un dublu concert al carui invitat de onoare va fi maestrul Eugen Sarbu. Romanul locuieste acum in Londra si cinta pe o vioara Stradivarius din 1729. Evenimentul va avea loc la sediul Filarmonicii, […]
Angajatii institutiilor de spectacole si concerte vor avea din acest an salarii mai mari, indemnizatiile lor putand ajunge pana la 4.200 de lei, fata de maxim 1.500 de lei, cat au in prezent, a declarat, marti, 18 iunie, intr-o conferinta de presa, secretarul de stat in Ministerul Culturii, Demeter Andras.

Demeter Andras […]

La Baia Mare a debutat, duminica, 15 iunie, cea de-a XVI-a editie a Festivalului International de Teatru Atelier, eveniment care se va desfasura pina in data de 22 iunie. Organizat de Teatrul Municipal Baia Mare si Fundatia "Liga pentru teatru", acesta este cel mai vechi festival de teatru din Romania.

Manifestare teatrala […]

Cinefilii romani au ocazia sa vada, in exclusivitate, cum vor arata primele cinematografe complet echipate digital din tara. "Megatron", filmul lui Marian Crisan, premiat anul acesta la Cannes, va fi prima productie autohtona care va rula din toamna in aceste spatii.

Pictas Interactive a realizat pentru compania britanica […]

Teatrul Foarte Mic din Bucuresti organizeaza trei zile de lecturi pe texte contemporane: de aceasta data, dramaturgie norvegiana.

Reunite sub numele "Vocile Nordului", spectacolele vor avea loc intre 16 si 18 iunie, fiind urmate de intilniri cu autorii moderate de criticul Cristina Rusiecki.
Carmen Vioreanu, traducatoarea […]

Poetul Seban Foarta, actrita Anamaria Marinca si violonistul Alexandru Tomescu se numara printre nominalizatii la Marile Premii Prometheus, editia a VII-a, care se vor acorda in octombrie.
In prima faza a nominalizarilor, juriul Marilor Premii Prometheus, editia a VII-a, format din Andrei Plesu (presedinte), Livius Ciocarlie […]