Lumea literara are un nou prilej de controversa: a fost sau nu arsa opera scriitorului Mircea Cartarescu la Festivalul International de Neoavangarda de la Iasi?

Presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, Nicolae Manolescu, a condamnat, marti, 10 iunie, intr-o scrisoare deschisa, gestul poetului Daniel Corbu, care ar fi […]

Miercuri, 11 iunie, Maxim Belciug, unul dintre cei mai buni chitaristi romani va sustine un concert extraordinar pe scena Teatrului Nottara, prilej cu care va avea loc si lansarea celui de-al doilea CD din seria de "preafrumoase".

Intitulat simplu "Preafrumoase 2", albumul continua un proiect de "reimprietenire" a publicului […]

Pe 10 si 11 iunie, de la ora 20.00, la Galeria UNA din Bucuresti se reia "Cvartet pentru o lavaliera", un spectacol de sunet si dans contemporan realizat de Vava Stefanescu, cu Carmen Cotofana, Mihaela Dancs si Mihai Mihalcea (dansatori) si Julien Trambouze (artist sonor).

"Cvartet pentru o lavaliera este o instalatie coregrafic-sonora […]

Prima editie a evenimentului, care se doreste diferit de lecturile publice obisnuite, va debuta pe 13 iunie si il va avea ca invitat pe Ioan T. Morar.

"BookTalks isi propune sa fie complet diferit de modelul lecturilor publice desfasurate, sporadic, […]

Cei care nu au apucat sa cumpere bilete pentru concertul trupei Metallica din 23 iulie au acum o noua sansa. Incercind sa lupte cu "traficantii" de pe piata neagra, Emag!c Entertainment, organizatorii evenimentului, vor pune in vinzare inca 1.500 de bilete.

"Revinzarea biletelor la preturi mult mai mari decit valoarea inscrisa […]

Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia organizeaza joi, 12 iunie, un atelier cu tema "Literatura si critica romana contemporana", la care vor participa Gabriela Adamesteanu, Nora Iuga si Filip Florian.

Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia si-a propus anul acesta sa se […]

Scriitorul maghiar Attila Bartis isi va lansa, miercuri, la Muzeul Taranului Roman (MTR), romanul sau de debut "Plimbarea", versiunea in limba romana a cartii fiind publicata de Editura Polirom.

Attila […]

Laureatul Premiului Nobel, scriitorul Orhan Pamuk, a castigat, duminica, 8 iunie, Marele Premiu Ovidius, iar Irina Denejkina a primit Premiul Festivalului, acordat unui tanar scriitor, in cadrul evenimentului cultural "Zile si Nopti de Literatura" (7-11 iunie).

Premiul Ovidius, oferit de Ministerul Culturii si Cultelor, este […]

Marele Trofeu al celei de-a saptea editii a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), in valoare de 10.000 de euro, a fost decernat, intr-o ceremonie care a avut loc simbata seara, la Teatrul National din Cluj, filmului "Shakespeare colt cu Victor Hugo".

"Shakespeare colt cu Victor Hugo"/"" (Mexic, 2008), in […]

Cineastul Dino Risi, parintele comediei italiene, s-a stins din viata simbata, 7 iunie, la Roma. Avea 91 de ani.

In acest sfirsit de saptamina, Italia este in doliu. Oamenii il pling acum pe Dino Risi, cel care, de mai bine de o jumatate de secol, i-a facut sa rida. Autorul unor pelicule precum "Parfum de femeie" (care i-a […]