Scurtmetrajele "O zi buna de plaja", "Lectia de box", "Alexandra", "Acasa" si "Valuri" au fost reunite sub genericul "Cinci succese mari pentru cinci filme mici", urmind sa fie proiectate in avanpremiera, joi, 12 iunie, de la ora 19.30, la Cinema Studio din Bucuresti

Cele 77 de minute ale selectiei lansate si pe DVD cuprind […]

Reprezentantii FITS Sibiu au organizat, in premiera, in cadrul "Bursei de spectacole", un concurs la care participa piese jucate de 35 de companii din tara si strainatate, si au anuntat ca spectacolul care va cistiga va fi invitat sa participe la FITS 2009.

La cea de-a unsprezecea editie a "Bursei de spectacole" participa […]

Organizatorii FITS au acordat miercuri, 4 iunie, diplome si medalii de onoare unor personalitati care au sprijinit manifestarea de la Sibiu de-a lungul celor cincisprezece editii de pina acum, printre premianti fiind regizorul Silviu Purcarete, scriitorul Mircea Dinescu si poetul Mircea Ivanescu.

Premiile au fost acordate […]

Scriitoarea britanica Rose Tremain a cistigat, pe 4 iunie, premiul Orange Broadband pentru fictiune pe 2008, pentru cel de-al doilea roman al sau, "The Road Home", in care povesteste aventurile unui vaduv rus ce a emigrat in Marea Britanie pentru a-si gasi o slujba.

"Cred ca toti am simtit ca este vorba de un formidabil exercitiu […]

Programele pentru familii organizate de Muzeul National de Arta al Romaniei in iunie-iulie se desfasoara sub tema "Povesti in casa Melik" si vor avea loc la Muzeul Theodor Pallady, care gazduieste, in prezent, colectia de arta "Serafina si Gheorghe Raut", concentrata in jurul operelor pictorului.

Muzeul Theodor Pallady […]

Biroul si fotoliul pe care scriitorul britanic Charles Dickens le-a folosit pentru a scrie mai multe opere au fost vindute la licitatie, miercuri, 4 iunie, pentru 548.495 euro.

Cele doua piese de mobilier s-au aflat in posesia familiei Dickens pina la stra-stranepotul scriitorului, Christopher Charles Dickens, decedat in […]

Respectind traditia editiilor precedente, Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) a programat, joi, 5 iunie, la Galeria Muzeului de Arta, un seminar pentru pasionatii de publicitate si pentru cei din industria advertisingului, sutinut de Ales Pavlin, reprezentant al Festivalului Golden Drum.

Pret de o ora, intre […]

Teatru in trafic

Dupa succesul inregistrat cu spectacolul AUTOBAHN în 2006, Compania TEATRUL FARA FRONTIERE revine în aceasta vara pe Soseaua Kiseleff pentru a continua incitantul road movie teatral. Reprezentatiile piesei Autobahn de Neil LaBute se vor desfasura incepind cu 12 iunie, ora 22.00.

Ce poate fi mai potrivit decit claustrarea […]

Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a inaugurat, miercuri, editia a treia a Bookfest (4-8 iunie), despre care a spus ca seamana cu Salonul Cartii de la Paris, astfel incit industria de carte din Romania nu ar trebui sa mai aiba "complexe" in ceea ce priveste calitatea volumelor.

In ciuda declaratiilor apreciative ale ministrului […]