Proiectul "Strada Cartii", din cadrul programului de arta publica si comunitara "I love Bucharest", a ajuns la a doua editie, in cadrul careia proverbele romanilor, alese de bucuresteni, sint printate pe bannere montate in Piata Universitatii, pe o perioada de doua luni, informeaza un comunicat.

Dupa ce, anul trecut, proiectul […]

Producatorul de filme Viktoria Petranyi, care a produs filmul "Delta" al regizorului Kornél Mundruczo, ce va avea premiera in aceasta seara in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, a declarat ca autoritatile romane ar trebui sa acorde un mai mare sprijin coproductiilor.

"Mi se pare ca sprijinul pe care […]

Sibiul se pregateste pentru cel mai mare spectacol de strada din cadrul celei de-a XV-a editii a Festivalului International de Teatru din Sibiu (FITS), care va avea loc astazi, 4 iunie, de la ora 22.00, pe bulevardul central al orasului, dar si in Piata Mare si pietele adiacente.

Spectacolul se intituleaza "Perle" si este […]

Muzeul Taranului Roman (MTR) organizeaza, pe 7 si 8 iunie, pe strada Arthur Verona si in Parcul Gradina Icoanei, evenimentul "Cum te privesc" - un "demers de muzeografie in strada" ce face parte din manifestarea "Povestea vecinilor".

"Cum te privesc" face parte din manifestarea "Povestea vecinilor", cuprins in proiectul […]

Numele laureatilor premiilor Nobel pe 2008 vor fi anuntate in perioada 6-13 octombrie, a anuntat saptamina aceasta Fundatia Nobel.

Primul premiu acordat va fi cel pentru medicina sau psihologie, pe 6 octombrie, urmat de cel pentru fizica, pe 7 octombrie, cel pentru chimie, pe 8 octombrie, cel pentru economie, pe 13 octombrie, […]

Artistul Glenn Hughes, basist si solist al unor formatii celebre, precum Deep Purple si Black Sabbath, va concerta, in aceasta seara, pe scena din Piata Mare a Sibiului, organizatorii asteptind mii de oameni la concert.

Evenimentul, organizat de Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, a fost inclus in cadrul programului Festivalului […]

Un exemplar din prima editie in-folio a pieselor de teatru scrise de William Shakespeare, considerata cea mai importanta carte din literatura engleza, a fost scos la licitatie online, in interes caritabil, de casa Christie's.

Cartea este evaluata de specialisti la o suma cuprinsa intre 300.000 si 400.000 de lire sterline […]

In 2008, protagonistul unuia dintre cele mai reprezentative momente Street Delivery (7 si 8 iunie) va fi actorul Laszlo Pecka Peter, din trupa Teatrului Maghiar "Csiky Gergely". Acesta va deschide simbata, ora 21, in strada Mercy, cartea de telefon, lasindu-si aratatorul sa cada, la intimplare, pe numele celui/celei care va primi […]
Scriitoarea Adriana Babeti va sustine maine, 4 iunie, la Centrul Cultural Francez din Cracovia, o conferinta dedicata spatiilor culturale plurale si interculturalitatii. Referinta geografica si culturala concreta va fi Banatul, spatiu multilingvistic si multiconfesional caruia i-a dedicat mai multe studii, inclusiv (in calitate de […]
Regizorul Cristi Puiu a declarat, intr-un interviu acordat MEDIAFAX, ca filmarile pentru lungmetrajul "Aurora" vor fi demarate, cel mai probail, la inceputul anului 2009, daca obtine finantarea necesara, in timp ce la proiectul "Hrana pentru pestii mici" a renuntat.

Totodata, Cristi Puiu a declarat ca "Aurora" este o poveste […]