Fondul cinematografic, principala sursa de finantare a filmelor romanesti prin Centrul National al Cinematografiei (CNC), a ajuns anul trecut la valoarea de 40 de milioane de lei, crescind cu circa 4,15 milioane de lei fata de 2006, in conditiile in care nu au existat alocatii de la bugetul de stat.

In 2007, Fondul cinematografic […]

The Bridge Festival, un eveniment organizat in cadrul European Sound Delta, proiect pan-european axat pe sound-art, live performances si field recording, se va desfasura in perioada 18-19 iulie, la Ruse si Giurgiu.

The Bridge Festival este un eveniment semnat de organizatorii festivalului de muzica electronica si arte vizuale […]

Concursul Uniunii Scriitorilor din Romania (USR) pentru finantarea proiectelor culturale din semestrul II al anului 2008 se va incheia la data de 30 iunie, data limita pentru depunerea dosarelor.

Pina la aceasta data, organizatiile, asociatiile si filialele, ca si persoanele fizice initiatoare de proiecte culturale pot sa […]

Piesa de teatru "Lulu", in regia lui Silviu Purcarete, una dintre cele mai apreciate piese prezentate la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, se va juca la Luxemburg, in cadrul unui turneu a carui data de desfasurare nu a fost inca stabilita.

"Spectacolul «Lulu» e antamat pentru un turneu in Luxemburg, iar «Faust» […]

Cea de-a doua editie a Noptii Institutelor Culturale, la care deocamdata si-au anuntat participarea Institutul Cultural Roman (ICR), Institutul Francez, Centrul Ceh, Centrul Cultural Ungar si Institutul Polonez, va avea loc in noaptea de 27 spre 28 iunie.

Cea de-a doua editie a Noptii Institutelor Culturale este organizata […]

Regizorul chilian Sebastian Lelio, care in 2007 a cistigat Trofeul TIFF cu filmul "La Sagrada Familia", iar anul acesta face parte din juriul Festivalului International de Film Transilvania, a declarat, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, ca premiul i-a oferit prestigiu, ajutindu-l in cariera.

Sebastian Lelio (ex-Campos) […]

Premiera spectacolului "Domnul Sisif", de Radu F. Alexandru, in regia lui Mircea Cornisteanu, cu Ileana Stana Ionescu si Ion Lucian, va avea premiera joi, 5 iunie, de la ora 19.00, la ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti.

"Dintre multele lucruri pe care, cu siguranta, le stim, dar le ignoram […]

"Romance", cea mai noua colectie initiata de Polirom, care cuprinde carti de Sheila O'Flanagan, Ellen Feldman, Jane Asher, Maeve Haran si Alexandra Ares, le poate aduce cumparatorilor de la Targul de Carte Bookfest 2008 un weekend romantic la Paris.

Cei […]

Spectacolul "Romeo si Julieta", cu Antoaneta Cojocaru si Andrei Pandele, care a avut premiera la Teatrul Nottara din Bucuresti pe 1 aprilie, va avea o reprezentatie in cadrul TIFF 2008, sambata seara, la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, anunta organizatorii festivalului.

Spectacolul "Romeo si Julieta" este programat […]

Radio Romania Muzical transmite in direct concertul Corului si Orchestrei Filarmonicii "Transilvania" sub bagheta lui Cristian Mandeal, care va avea loc vineri la Biserica romano-catolica "Sfantul Mihail" din Cluj-Napoca, in memoria dirijorului Erich Bergel, de la moartea caruia se implinesc 10 ani.

Radio Romania Muzical, […]