Cea de-a XV-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu - FITS 2008 s-a deschis, ieri seara (29 mai), cu un spectacol de muzica asigurat de La Goutte au Nez si Zdob si Zdub, si focuri de artificii la care au participat aproximativ sapte mii de persoane.

Directorul FITS, Constantin Chiriac, a declarat ca motto-ul […]

Scriitorii Florina Ilis, Ruxandra Cesereanu si Florin Lazarescu, se intalnesc pe 5 iunie la Institutul Cultural Roman (ICR) din Paris pentru a discuta despre starea actuala a literaturii romane si despre raportul lor cu generatia precedenta de scriitori, potrivit unui comunicat al ICR.

Moderatorii dezbaterii, care va avea […]

Un numar de 7.964 de bilete au fost puse in vinzare pentru concertul pe care celebrul tenor Jose Carreras il va sustine, pe 20 iulie, la Strandul Tineretului Timisoara.

Potrivit organizatorilor, concertul are un buget de aproximativ 400.000 de euro, dintre care, printr-o hotarire a Consiliului Local Timisoara, municipalitatea […]

Tirgul de Carte Bookfest, care se va desfasura intre 4 si 8 iunie, la Romexpo, va prezenta circa 50.000 de titluri de carte, oferite de 160 de edituri, publicul avind acces la eveniment in baza unui bilet in valoare de 5 de lei, bani ce se vor recupera apoi integral prin cumpararea unei carti.

Cea de-a treia editie a Bookfest […]

Regizorul Marian Crisan, premiat cu trofeul Palme d'Or pentru scurtmetraj, pentru filmul "Megatron", a acordat un interviu agentiei de presa Mediafax, in care sustine ca la Cannes nu exista lobby pentru cinematografia unei tari anume, filmele fiind judecate dupa valoarea lor, astfel ca Romania poate cistiga Palme d'Or la orice editie […]
Institutiile MIRA din Sibiu pregatesc masuri sporite de securitate pentru cea de-a XV-a editie a Festivalului International de Teatru, care incepe miine, 29 mai, si care va reuni, timp de unsprezece zile, peste 1.500 de delegati straini, dar si zeci de mii de spectatori in cele 60 de locatii ale evenimentului

In fiecare zi […]

Opera rock in doua acte "Mathias Rex" de Peter Venczel revine, dupa 12 ani, pe scena Operei Maghiare din Cluj-Napoca, urmind sa fie jucata, pe 5 iunie, intr-o noua distributie si regie.

Unul dintre autorii operei, Csep Sandor, a declarat intr-o conferinta de presa ca "Mathias Rex" imbina istoria cu fictiunea. "Mathias Rex, […]

Ministrul german al Culturii, Bernd Neumann, si primarul orasului Berlin, Klaus Wowereit, au inaugurat pe 27 mai, in centrul capitalei germane, un moment in memoria "Triunghiurilor roz", adica a miilor de homosexuali deportati sau torturati de nazisti.
Memorialul, un cub de beton cu o inaltime de petru metri, strapuns de o fereastra […]
Regizorul Marian Crisan, premiat cu Palme d'Or la Cannes pentru scurmetrajul "Megatron", a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa la care a participat si producatorul Anca Puiu, ca, intr-un fel, se astepta la acest premiu si ca filmul a atras atentia mai ales prin modul de abordare.

"Intr-un fel, ma asteptam. […]