Dada East la Varsovia

Mai multi artisti romani, printre care Dan Perjovschi si Mircea Cantor, isi prezinta lucrarile la Galeria "Zacheta" din Varsovia, in cadrul expozitiei "Dada East? Contexte romanesti ale dadaismului", deschisa in perioada 16 mai - 29 iunie.

Expozitia "Dada East? Contexte romanesti ale dadaismului" este dedicata prezentei romanesti […]

Regizorul Alexandru Solomon este invitatul special al festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului "One World Romania", care se va desfasura intre 27 mai si 1 iunie, la Bucuresti, urmind sa prezinte peste 40 de documentare din 20 de tari.

De asemenea, festivalul mai are programate si alte intilniri cu regizori […]

Regizorul Cristian Mungiu, scriitorul Mircea Cartarescu si regizorul Alexandru Dabija se numara printre cei sapte cistigatori ai primei editii a Premiilor Nationale pentru Arte, distinctii acordate miercuri, 21 mai, la Ateneul Roman, in cadrul unei ceremonii la care a participat si premierul Tariceanu.

Cei sapte cistigatori […]

Noul lungmetraj al regizorului Radu Mihaileanu, "Concertul", la care vor incepe filmarile pe 23 mai, a fost vindut de compania de distributie Wild Bunch din Franta societatii americane Weinstein Company, pentru o suma de peste un milion de dolari.

Este pentru a treia oara cind un film francez ("Concertul" este o productie […]

Dupa patru runde de deliberari, juriul reunit la Roma i-a acordat scriitorului aceasta distinctie pe 19 mai. Premiul Uniunii Latine a ajuns anul acesta la editia a XVIII-a.

Din juriu au facut parte Vincenzo Consolo (presedinte, Italia), Gabriela Adamesteanu (Romania), Lidia Jorge (Portugalia), Jose Eduardo Agualusa (Angola), […]

Editura Polirom a lansat astazi, 21 mai, la Libraria Carturesti din Bucuresti, cea mai recenta aparitie din colectia "Istorii subterane", coordonata de Stelian Tanase: "Dosarul Brucan. Documente ale Directiei a III-a Contraspionaj a Departamentului Securitatii Statului" (editie ingrijita de Radu Ioanid; cu o prefata de Gheorghe Campeanu). […]
De curind, in librarii poate fi gasita o istorie monumentala a Europei de dupa cel de-al doilea razboi mondial: "Epoca postbelica. O istorie a Europei de dupa 1945" (in traducerea Georgianei Perlea, cu o postfata de Mircea Mihaies), aparuta luna aceasta la Polirom. Lucrarea este semnata de Tony Judt, profesor de studii europene la […]
Florin Iaru, Ioana Nicolaie si Robert Serban sint inclusi in campania de promovare a poeziei europene "Metropoezia"/"Wiersze w Metrze"/"Poems in the Underground" derulata la Varsovia de mai multe institute culturale, printre care si Institutul Cultural Roman.

"Metropoezia" ("Wiersze w Metrze"/"Poems in the Underground") este […]

Cea de-a XVIII-a editie a "Saptaminii Muzicii Contemporane", ce se va desfasura in perioada 23-30 mai, se va deschide, vineri, 23 mai, la Teatrul de Opereta "Ion Dacian", cu spectacolul "Romania povestilor albastre". Muzica spectacolului este semnata de Mihaela Vosganian si Irinel Anghel, iar coregrafia apartine Lilianei Iorgulescu. […]
"Tipatul", capodopera expresionistului Edvard Munch, si-a reluat astazi, 21 mai, locul in muzeul dedicat pictorului din Oslo. Tabloul poarta inca urmele tratamentului prost la care a fost supus, dupa un furt spectaculos petrecut in 2004, dar a si intinerit cu 20 de ani dupa o noua datare.

Pina recent, specialistii au crezut […]