Spectacolele "Re:Re:Re: Hamlet", "Buy me with a coffee" si "Scent of a woman", bazate pe dramatizari ale unor bloguri romanesti, participa la festivalul "Blog The Theatre" de la Graz (Austria), care are loc in perioada 21-23 mai.

Cinci bloguri - Ozanessme, Abjectu, Zuzu, Janie si Kaiser Gogu - au fost alese, in februarie, […]

Festivalul Comediei Romanesti - festCO (17-24 mai) include anul acesta, pe linga selectia oficiala, care cuprinde reprezentatii cu piese regizate de Gelu Colceag si Alexandu Dabija, si o sectiune "off", in cadrul careia vor fi prezentate spectacole stradale si de stand-up comedy.

Cea de-a sasea editie a Festivalului Comediei […]

"4 luni, 3 saptamini si 2 zile" de Cristian Mungiu si "California Dreamin' (Nesfirsit)" de Cristian Nemescu se afla printre peliculele care vor rula in cadrul Zilelor filmului romanesc la Mantova, in Italia, intre 16 si 20 mai.

Seria de evenimente, intitulata "Cannes Romania", reuneste zece pelicule cunoscute in strainatate […]

Institutul Cultural Roman (ICR) va organiza, pe 20 mai, o intalnire cu artistul Matei Bejenaru, in cadrul celei de-a cincia runde a proiectului "Arte Martiale".

Sub titlul "Crizele alimentare – traume […]

Filmul "California dreamin' (nesfirsit)" al regizorului Cristian Nemescu va fi prezentat, pe data de 14 mai, la Parlamentul European de la Bruxelles, in cadrul Festivalul Filmului European pe tema dialogului intercultural, potrivit unui comunicat al Centrului Roman de Informare de la Bruxelles.

Institutul Cultural Roman "Titu Maiorescu" din Berlin gazduieste miercuri, 14 mai, o seara literara si o expozitie de pictura dedicate poetului roman Paul Celan, nascut la Cernauti, care a trait la Bucuresti, Viena si Paris si a scris in romaneste si in germana.

Actorul Colea Rautu, in varsta de 95 de ani, suferea de mai multe boli cronice si a fost internat in urma cu doua saptamani la Spitalul Municipal Bucuresti, informeaza Realitatea Tv, citata de NewsIn. Actorul a interpretat peste 70 de roluri si a primit premiul ACIN in 1978.

Larousse Online

Compania de publishing Larousse a lansat pe 13 mai prima enciclopedie interactiva online, care pune la dispozitie gratuit continutul dictionarului enciclopedic si contributiile internautilor.

Pentru a evita amestecul genurilor, cele doua componente sint net distincte, fiind prezentate separat, pe o parte a paginii […]

Expozitia Realpolitik prezinta o serie de colaje politice pe care Ion Birladeanu le-a facut dupa 1989.

Colajele realizate intre 1990 si 1996 constituie o critica cinica la adresa tuturor „virfurilor” politicii romanesti care au populat spatiul public romanesc. Ceausescu are un loc aparte, politica post-decembrista fiind […]

Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) vrea sa infiinteze 42 de comisii locale, care sa se ocupe de protejarea monumentelor istorice, astfel incit acestea sa nu mai fie demolate ilegal sau vandalizate. Anuntul a fost facut de Virgil Nitulescu, secretarul general al MCC.

MCC a demarat deja in acest sens procedurile de modificare […]