Nicolae Manolescu, Ion Caramitru si Mihai Oroveanu se numara printre specialistii care fac parte din comisiile numite de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) pentru stabilirea artistilor romani care vor primi Premiile Nationale pentru Arte, care vor fi decernate pe 21 mai, la Ateneul Roman.

Componenta celor sapte comisii […]

Institutul Cultural Romin (ICR) va organiza, la Tirgul International de Carte de la Varsovia (15-18 mai), o campanie de promovare a poeziei romanesti, sub titulatura "Romanul s-a nascut poet".

ICR va avea 11 standuri ale Romaniei la Tirgul de Carte de la Varsovia, unul fix si zece mobile, toate fiind dedicate poeziei.

Astfel, […]

Cea de-a treia editie a festivalului maghiaro-roman de filme documentare FILM.DOK a debutat oficial luni, 12 mai, la Miercurea Ciuc. Festivitatea de deschidere a competitiei a avut loc la Teatrul Csiki Jatekszin si a fost urmata de concertul renumitei formatii Blues Radio Budapesta.

Timp de o saptamina, iubitorii de film […]

Marele premiu al Concursului international de caricatura desfasurat la Damasc, in Siria, a fost obtinut de artistul plastic Constantin Ciosu, din Bacau.

Editia din acest an a manifestarii este a patra si a avut ca tema "Cultura si arta", fiind inscrisi 856 de creatori din 76 de tari ale lumii, ce au prezentat juriului, format […]

Scurtmetrajul "Lectia de box" de Alexandru Mavrodineanu participa la cea de-a patra editie a NFB Short Film Competition, care se desfasoara online intre 9 si 19 mai, in cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

La concursul NFB Short Film Competition participa noua dintre cele mai bune scurtmetraje ale anului 2008. Filmele […]

Romanul "Copiii din miez de noapte", de Salman Rushdie, aparut la Polirom, este favorit in cursa pentru cistigarea premiului The Best of the Booker, distinctie care marcheaza a 40-a aniversare a Booker Prize, cea mai prestigioasa distinctie literara din Marea Britanie.

Lista finalistilor pentru acest premiu a fost dezvaluita, […]

Pe 17 mai, cind in toata lumea se sarbatoreste Noaptea Muzeelor, Muzeul Taranului Roman propune publicului, sub denumirea "Nea Fus Ion", instalatii video, muzica de taraf si muzica ambientala contemporana, dar si mincaruri autohtone, "gatite la ceaun, sub cerul liber", sau din bucatariile vecinilor europeni.

Cu aceasta ocazie, […]

Piesa "Stop the Tempo" a Gianinei Carbunariu va avea premiera slovaca, pe 23 mai, la Teatrul VSMU din Bratislava.

Spectacolul va fi pus in scena de studentii din ultimul an ai Facultatii de Teatru din cadul Universitatii de Arte ale Spectacolului din capitala slovaca.

Piesa "Stop the Tempo" a fost montata in Romania […]

Dragos Bucurenci s-a retras din juriul Concursului National de Scenarii, editia 2008, organizat de HBO Romania si Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), organizatorul TIFF, fiind inlocuit de jurnalista Ana Maria Sandu.

Juriul care va citi si selecta scenariile cistigatoare este format din Cristina Corciovescu, […]

Formatia finlandeza Apocalyptica si-a confirmat participarea la cea de-a sasea editie a festivalului Stufstock, care va avea loc intre 14 si 16 august, in Vama Veche.

Potrivit organizatorilor, Apocalyptica va concerta in prima zi a festivalului, joi, 14 august, aceasta zi fiind dedicata genului metal. Trupa a mai concertat […]