Doua sectiuni care nu trebuie ratate anul acesta la Festivalul International de Film TRANSILVANIA: "Ziua HBO" si "Doc'n'Roll". In cadrul celei din urma va fi proiectat, in premiera pentru Romania, documentarul "Shine a Light", realizat de Scorsese despre Rolling Stones.

Colaborarea dintre TIFF si HBO continua si la a saptea […]

Scurtmetrajul "Alexandra", in regia lui Radu Jude, a cistigat unul dintre premiile principale in cadrul Festivalului International de Scurtmetraj de la Oberhausen, unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din Germania.


Cea de-a 54-a editie a Short Film Festival Oberhausen a avut loc in perioada 1-6 mai, juriul […]

Prima editie a World Art Festival, programata sa se desfasoare in perioada 28 iunie - 3 iulie in Parcul National din Bucuresti si la care erau invitati artisti precum Cesaria Evora si Dulce Pontes, a fost anulata din cauza numarului mic de bilete vindute.

"Regretam ca am fost nevoiti sa luam o astfel de hotarire contrara parerilor […]

Dominique di Piazza il inlocuieste in ultimul moment pe basistul Hadrien Feraud, care a fost victima unei accidentari, in cadrul trupei John McLaughlin and the 4th Dimension, care va concerta la Bucuresti saptamina viitoare.

Hadrien Feraud s-a accidentat la mina dreapta, fracturindu-si unul dintre degete, motiv pentru care […]

Detinatoarea premiului Nobel pentru literatura, scriitoarea britanica Doris Lessing, considera cistigarea presigiosului premiu o adevarata catastrofa.

Scriitoarea a declarat ca interesul tot mai mare aratat de mass-media fata ea au pus-o in imposibilitatea de a mai scrie un alt roman. Lessing, in virsta de 88 de ani, a mai […]

Autoarea, in virsta de 68 de ani, a primit in 2006 Premiul Femina pentru scriitori straini, in cadrul aceleiasi ceremonii in care lui Norman Manea i-a fost decernat Premiul Medicis Etranger pentru romanul "Intoarcerea huliganului".

Nuala O'Faolain s-a stins pe 9 mai, intr-un spital din Dublin. Ea suferea de cancer pulmonar.

Un cinematograf permanent, dedicat regizorilor, va fi inaugurat anul acesta la Muzeul Taranului Roman. Anuntul a fost facut cu prilejul celei de-a 12-a editii a Festivalului Filmului European.

Muzeul Taranului Roman proiecteaza redeschiderea unui cinematograf cu un program constant de filme documentare si filme artistice. […]

Mai multi artisti romani si straini participa, incepind de simbata, 10 mai, la o tabara de creatie inedita desfasurata in Penitenciarul de Maxima Siguranta din Aiud, unde artistii vor trai la fel ca si detinutii.

Manifestarea, intitulata "Tabara internationala de arta plastica Prison Art", este organizata de Fundatia Inter-Art […]

Concertul cintaretului grec Demis Roussos, care a avut loc pe 10 mai la Sala Palatului, a fost presarat cu citeva probleme tehnice care au lasat impresia celor aproximativ 4.000 de spectatori prezenti in sala ca prestatia artistului si a trupei sale nu ar fi fost live.

In prima parte a concertului, in timpul uneia dintre […]

Regizorul italian Ermanno Olmi va primi un Leu pentru intreaga cariera la Festivalul de Film de la Venetia.

Premiul ii va fi inminat cineastului in virsta de 76 de ani la editia de anul acesta a festivalului, care se va desfasura in perioada 27 august - 6 septembrie. Anuntul a fost facut pe 10 mai de organizatorii Mostrei […]