Autorii inclusi in proiectul "Scriitori pe Calea Regala" ajung in Moldova.

Trenul Regal in care se afla scriitorii implicati in acest proiect a plecat pe 10 mai, la ora 9.50, din Gara de Nord Bucuresti si va sosi la 18.24 in Gara Nicolina din Iasi, unde va fi inaugurata o biblioteca publica si unde vor […]

Un proiect de statuie a lui Martin Luther King, comandata unui sculptor chinez pentru a fi instalata la Washington, va trebui modificat pentru ca militantul negru pentru drepturile civice seamana prea mult cu o efigie a epocii sovietice, afirma o comisie artistica de receptie a lucrarii.

"Sculptura s-a indepartat de conceptul […]

Cintaretul sirb Goran Bregovic a sosit pe 9 mai la Iasi pentru a sustine un concert cu ocazia aniversarii a 600 de ani de atestare documentara a orasului.

Primarul Gheorghe Nichita i-a daruit lui Bregovic, la sediul Primariei, o placheta reprezentind o vioara, citeva albume turistice si o sticla de Schinduc - tuica traditionala […]

Trupele Sincarnate si Indian Fall vor canta in deschiderea concertului Moonspell din Bucuresti, care va avea loc pe 17 mai la Amfiteatrul Mihai Eminescu din Parcul Lia Manoliu.

Sincarnate, una dintre cele mai noi revelatii ale scenei metalice romanesti, urca din nou pe scena dupa succesul de care s-a bucurat in cadrul concertului […]

Regizorul Radu Mihaileanu, ambasador oficial al programului "2008 - Anul Dialogului Intercultural", a declarat, vineri, 9 mai, la o conferinta de presa la care au participat si regizorii Thomas Ciulei si Martin Repka, faptul ca misiunea cineastilor europeni este de a da iar "incredere fiecarei culturi".

"Suntem intr-o perioada […]

Volum Ionesco inedit

Volumul "Sclipiri si teatru/Destellos y teatro"", care cuprinde povestiri scurte si texte inedite ale dramaturgului de origine romana, va fi lansat in premiera, in varianta bilingva romana-spaniola, marti, la sediul UNITER.

Lucrarea cuprinde o serie de povestiri scurte, ce inoveaza genul fabulei prin intermediul parodiei […]

Regizorul Cristian Mungiu, laureatul unui Palme d'Or la Festivalul de la Cannes pentru "4 luni, 3 saptamini si 2 zile", a fost distins joi, 8 mai, la deschiderea Festivalului Filmului European, cu Ordinul de Cavaler al Artelor si Literelor.

Titlul i-a fost acordat de ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul. "Franta onoreaza […]

Artistul Dan Perjovschi prezinta la Bruxelles, in cadrul manifestarii KunstenFestivaldesArts, proiectul "Dan Perjovschi - All Over".

Prezentarea desenelor lui Dan Persjovschi constituie evenimentul principal al KunstenFestivaldesArts, desfasurat in perioada 8 mai - 1 iunie, unul dintre cele […]

Filmul "Alexandra", de Radu Jude, a fost inclus in sectiunea de scurtmetraje a Festivalului Filmului Independent de la Los Angeles, care se va desfasura in perioada 19 - 29 iunie in Statele Unite.

Editia din 2008 a Festivalului Filmului Independent de la Los Angeles va prezenta peste 230 de lungmetraje, scurtmetraje si videoclipuri […]