Trist si putin inspaimintator: circa 100 de personalitati din Rusia, de la scriitorul disident Aleksandr Soljenitin la Mihail Gorbaciov, il sustin pe Vladimir Putin intr-un album intitulat "Pentru Putin", distribuit azi in congresul partidului Rusia Unita, relateaza AFP.

- SOLJENITIN: "Putin a primit mostenire o tara jefuita […]

"Romania 21" de Stefan Peca, "Eu cind vreau sa fluier, fluier" de Andreea Valean, "Sado Maso Blues Bar" de Maria Manolescu, "Kebab" de Gianina Carbunariu si "Vitamine" de Vera Ion, piese ale unor dramaturgi romani tineri, montate deja pe diferite scene ale lumii si premiate la festivaluri internationale, vor fi prezentate, in intervalul […]
Mircea Cantor, Victor Man si Victor Racatau, artisti vizuali romani cu intensa activitate expozitionala internationala, vor face parte, in perioada 19 aprilie-29 iunie 2008, din selectia expozitiei LOCKED IN (40 de lucrari semnate de 26 artisti contemporani din Franta, Romania, Elvetia, Anglia, Olanda, Belgia, Danemarca, Finlanda, […]
Spectacolul “Unchiul Vania”, in regia lui Andrei Serban, a primit cele mai importante premii UNITER, pentru “cel mai bun spectacol”, “cea mai buna regie” si “cel mai bun actor in rol principal”.

Regizorul Andrei Serban, favoritul confirmat, ieri seara, la decernarea premiilor, nu a fost prezent la gala UNITER, […]

Academia Romana a pierdut, azi, “pe unul dintre cei mai distinsi dintre membrii sai, care si-a onorat titlul cu o exemplara exigenta si responsabilitate pentru cuvintul scris sau rostit”, anunta institutia.

Nascut in 1931, acad. Dan Grigorescu a urmat cursurile facultatii de Filologie (sectia de limbi romanico-germanice) […]

Scriitorul israelian Amos Oz a cerut, luni, 14 aprilie, guvernului german, sa critice politica tarii sale, si, totodata, sa se implice la maximum in favoarea dreptului la existenta al statului Israel, potrivit agentiei Lusa, citata de Mediafax.

Declaratiile lui Oz au fost facute la ceremonia de atribuire a premiului Stefan […]

Tirgul de Carte de la Frankfurt, cel mai important eveniment al lumii editoriale, se va desfasura in perioada 15 - 19 octombrie, pe o suprafata totala de 172.000 metri patrati. Printre tarile participante se numara si Romania.

Potrivit Ioanei Gruenwald, directorul de program la Centrul de Carte Germana - Birou al Targului […]

Andras Hathazi a obtinut, luni, 14 aprilie, premiul pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru spectacolul "Unchiul Vania", in regia lui Andrei Serban, in cadrul Galei Premiilor UNITER, desfasurata la Teatrul National Bucuresti (TNB). Iar Ofelia Popii a fost desemnata cea mai buna actrita pentru rolul Mefisto din spectacolul […]
Exista un premiu national de proza oferit de Ziarul de Iasi. Acesta a ajuns la editia cu numarul 5. Anul acesta cistigatorul se numeste Bogdan Popescu, pentru romanul Cine adoarme ultimul (colectia „Ego. Proza”, Editura Polirom).

Initial au fost selectate 10 romane, dintre acestea numai 5 au intrat in competitie. […]