Expozitia "Picturi murale recuperate de la Biserica Manastirii Vacaresti", care cuprinde 24 de fresce, va fi vernisata, miercuri, la Muzeul National Cotroceni, in intimpinarea Zilei Internationale a Monumentelor si Siturilor din data de 18 aprilie, informeaza NewsIn.

Cele 24 de fresce recuperate din fosta manastire Vacaresti, […]

Scurtmetrajul "Songes d’une femme de menage" ("Visele unei femei de serviciu"), al regizoarei belgiene Banu Akseki, a cistigat, simbata, in penultima zi a Festivalului International de Scurt si Mediumetraj NexT, trofeul festivalului, in valoare de 4.000 de euro & oferit de Institutul Cultural Roman, informeaza NewsIn.

"Songes […]

Scriitorul Norman Manea, aflat pentru trei saptamini in Romania, va filma marti, 15 aprilie, in studiourile TVR impreuna cu Catalin Stefanescu o editie a emisiunii “Garantat 100%”, va acorda interviuri presei scrise si va fi prezent in direct:
  • MARTI, 15 APRILIE, ORA 22 - TVR International – invitatul Mihaelei […]
Fundatia Calea Victoriei organizeaza, incepind cu 13 mai, un atelier despre istoria culturala a Bucurestiului. Istoricul Petre Guran va vorbi, pe parcursul a zece intilniri saptaminale, despre minastirile, muzeele, palatele si parcurile, “locuri de memorie” ale orasului Bucuresti.

Cursul isi propune sa organizeze majoritatea […]

Ministerul Culturii (MCC), Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei (MNAC) si Centrul de Documentare al Patrimoniului Flamand, Bruxelles, organizeaza miercuri, 16 aprilie, in spatiul Galeriilor Etaj 3/4 (TNB) simpozionul international “Artistul si piata de arta”. Acest eveniment are doua mize explicite, una pe termen […]
O serie de autor dedicata scriitorului sirb Danilo Kis se lanseaza la Editura Polirom, odata cu aparitia volumului de povestiri "Enciclopedia mortilor", in traducerea Marianei Stefanescu, care va fi disponibil, de luni, in librarii. Vor urma, pina la sfirsitul anului: "Cripta pentru Boris Davidovici" si "Suferinte timpurii", toate […]
Seara de film de la Institutul Cultural Roman propune, joi, 17 aprilie 2008, de la ora 19, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38) doua productii semnate de Adina Pintilie: „Nu te supara, dar…” si „Frica domnului G”. In deschidere va vorbi criticul de film Andrei Gorzo. Regizoarea Adina Pintilie va participa la eveniment.

Documentarul […]

Violonistul Gabriel Croitoru a primit azi, la Palatul Cantacuzino, vioara Guarnieri care i-a apartinut compozitorului George Enescu si pe care a cistigat-o in urma unui concurs organizat de Ministerul Culturii in urma cu aproximativ doua saptamini, informeaza NewsIn.
Vioara ii este cedata lui Croitoru pe o perioada de trei ani. […]
"Inainte sa stabilesc care va fi povestea, stiu ce sentimente vreau sa trezesc in rindul spectatorilor, apoi mi-e mai usor sa decid ce poveste sa spun", a spus regizorul Cristian Mungiu, ieri, la un master-class de regie, sustinut in cadrul Festivalului de Film de Scurt si Mediu Metraj NexT, informeaza NewsIn.
"Nu am vrut sa […]