Premiile pentru literaturã ale revistei Observatorul cultural, pe 2007, ce se vor decerna pe 31 martie, la Teatrul Odeon, transmit organizatorii. Juriul care va decide cine sint castigatorii acestei editii este format din: criticul si istoricul literar Stefan Borbely, criticul si eseistul Paul Cernat, scriitorul Caius Dobrescu, criticul […]
Autorul britanic de science-fiction Arthur C. Clarke a incetat din viata miercuri, 18 martie, intr-un spital din Sri Lanka, la varsta de 90 de ani, a declarat pentru AFP secretarul acestuia, Rohan de Silva.

Autor al cartii care l-a inspirat pe Stanley Kubrick pentru "2001: o odisee spatiala", Clarke a fost internat in mai […]

Regizorul, scenaristul si dramaturgul britanic Anthony Minghella, cistigator al unui premiu Oscar pentru filmul "Pacientul englez", a murit, miercuri, la virsta de 54 de ani, informeaza BBC.

Stirea a fost confirmata […]

ARTE pe piata romaneasca

Postul franco-german ARTE incearca sa intre pe piata din Romania, o delegatie din conducerea televiziunii urmind sa se intilneasca cu reprezentantii Consiliului National al Audiovizualului (CNA), pe 30 aprilie, a anuntat, azi, presedintele CNA, Rasvan Popescu, preluat de Mediafax.

Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii […]

Volume de Ana Maria Sandu, Ruxandra Cesereanu, Florina Ilis si Cecilia Stefanescu vor fi promovate in Austria, prin intermediul unui parteneriat cu Societatea Austriaca pentru Literatura, derulat sub titulatura "Viena citeste Romania!".

Programul de promovare a scriitorilor romani contemporani este derulat, incepand cu luna […]

Scriitorul Catalin Dorian Florescu, originar din Romania, a citit fragmente din romanul sau cel mai recent, "Zaira", in cadrul Tirgului de carte de la Leipzig, ce s-a incheiat pe 16 martie.

Scriitorul traieste in Elvetia si scrie in limba germana, insa Romania a ramas o importanta sursa de inspiratie. Cu umorul sau caracteristic, […]

Peste 20 de edituri reprezinta Romania, care participa in premiera la Targul de Carte de la Londra alaturi de Rusia, anunta site-ul specializat, booktrade.info.

Printre editurile romanesti prezente la prima participare a Romaniei la evenimentul din Marea Britanie, se numara Polirom, Humanitas, dar si edituri mai mici, precum […]

Cea mai importanta institutie de arta moderna din lume, Museum of Modern Art din New York, l-a angajat pe artistul roman Dan Perjovschi sa creeze o pagina de promovare a muzeului in cotidianul The New York Times, informeaza Institutul Cultural Roman de la New York.

Editia din 12 martie 2008 a cotidianului cu cea mai mare […]

Cel dintii a fost acum citeva saptamini, imediat ce s-a aflat stirea inchiderii galeriei. Atunci au venit artistii lansati de galerie sau pur si simplu afectati cumva de ea si si-au povestit amintirile. Simbata trecuta, a fost o tentative de remake.

De la care a lipsit multa lume. Initiatoarea protestului sub noua forma, de […]

Scriitorul Norman Manea si criticul literar Carmen Musat, redactor-sef al revistei "Observator cultural", au fost invitatii editiei de vineri, 14 martie, ai emisiunii "Suplimentul de cultura", difuzata de Radio Iasi pe toate frecventele (1053 Khz - unde medii, 96.3 si 90.8 Mhz - FM).

Norman Manea a fost pentru aproape […]