Romania va participa la editia din acest an a Targului de Carte de la Varsovia, desfasurat in perioada 17 – 20 mai, cu un stand organizat de Institutul Cultural Roman (ICR), in cadrul caruia va fi lansat catalogul "Ce scriu romanii?" si care contine 35 de titluri publicate in ultimii ani in Romania.
Standul romanesc la cea […]
Spectacolul "mady-baby.edu", realizat de Gianina Carbunariu la Teatrul Foarte Mic, va participa la cea de-a treia editie a Festivalului Premieres (14-17 iunie), dedicat tinerilor regizori europeni, conform site-ului oficial al evenimentului.
Festivalul este organizat de Teatrul National din Strasbourg (TNS) si Le Maillon – […]
Actrita Ioana Bulca va primi premiul de excelenta, iar Irina Petrescu premiul pentru intreaga activitate, la cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), ce va avea loc la Cluj si Sibiu, la inceputul lunii iunie, informeaza organizatorii.
Irina Petrescu a debutat pe marele ecran in 1959 cu […]

Incepe! CANNES 60

My blueberry nights, primul lungmetraj in limba engleza al chinezului Wong Kar-wai, in care cantareata de jazz Norah Jones debuteaza ca actrita, deschide miercuri, 16 mai, Festivalul de film de la Cannes, care afiseaza un program variat la implinirea a 60 de editii.
Quentin Tarantino, Gus Van Sant, fratii Coen, Emir Kusturica, […]
Uniunea Scriitorilor din Romania (USR) anunta organizarea, in perioada 8-12 iunie, la Neptun si Mangalia, a celei de-a VI-a editii a Festivalului International "Zile si Nopti de Literatura".

Manifestarea se va desfasura cu concursul partenerilor traditionali ai USR: Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), Institutul Cultural […]

Graficianul roman Dan Perjovschi proiecteaza slide-uri cu desene despre Bucuresti, cu titlul "I love Bucharest", luni seara, pe zidurile muzeului Leopold din MQ (Museums Quartier) din capitala Austriei, in cadrul "Zilelor Bucurestiului la Viena".

Artistul este cunoscut pentru caricaturile politice si sociale pe care le deseneaza […]

Cea de-a 60-a editie a Festivalului de la Cannes (16 – 27 mai), care debuteaza miercuri, se vrea a fi o calatorie in viitor, cu 22 de filme din lumea intreaga intrate in competitia oficiala dar si cu staruri hollywoodiene sosite sa promoveze filmul lui Steven Soderbergh "Ocean"s 13", transmite AFP.

Miercuri seara, Wong […]

Peste 1.000 de spectatori au participat, duminica seara, la ultimul concert din cadrul Festivalului International de Jazz, sustinut de Vienna Art Orchestra, cea mai bine cotata orchestra internationala de Jazz din Europa, transmite corespondentul NewsIn.

Orchestra vieneza a fost aplaudata minute intregii, fiind rechemata de […]

Piesa "Schilodul din Inishmaan" de Martin MacDonagh, montata la Moscova de regizoarea Irina Keruchenko, va fi prezentata pe 27 mai la Casa Sindicatelor din Sibiu, in Festivalul International de Teatru (FITS 2007).

Spectacolul, realizat de Centrul Cultural Meyerhold si Centrul de Productie Absolut din Moscova, este a treia […]

Radio Iasi / Vineri, 11 mai / 19.05 / 96.3 FM & 1053 AM / http://live.radioiasi.ro:8000/

In aceasta saptamina, la Suplimentul de cultura vorbim despre cele mai importante evenimente muzicale ale anului - concertele din cadrul Festivalurilor de Jazz de la Sibiu, Festivalul ArtMania, concertul lui Tori Amos din Iulie etc.

Nu […]