Queensryche vor sosi la Bucuresti in citeva zile, iar organizatorii se straduiesc sa le satisfaca toate cerintele. Astfel, ei au trebuit sa aduca special din import marcile preferate de votca, tequila si bere ale rockerilor. De asemenea, instructiunile prevad ca din backstage sa nu lipseasca 100 de prosoape negre si vin de Bordeaux. Trupa va concerta la Bucuresti la Arenele Romane pe 30 iunie, in cadrul turneului Operation Mindcrime Part (I&II).
Nici la B’EST Fest (care va avea loc in perioada 4-6 iulie) lucrurile nu sint mai simple. Organizatorii, Emag!c Entertainment, au trimis un comunicat de presa detaliat, din care ne putem lesne da seama ce „acrobatii” culinare vor trebui sa faca bucatarii pentru a satura vedetele…
Astfel, Nelly Furtado nu vrea sa vada in meniu carne de porc, in schimb a cerut pentru cina ei si a staff-ului diverse feluri de mincare din pui, curcan si peste. De asemenea, cintareata a solicitat ca inainte de concert sa aiba pregatite in cabina alune, lapte, miere si suc de mure. Alanis Morissette doreste sandwich-uri cu piept de pui, garnitura asortata, maioneza de casa, fistic si iaurt de capsuni, iar Kaiser Chiefs vor mic dejun englezesc, multe banane si produse vegetariene pentru membrii staff-ului.
Manu Chao si-a exprimat dorinta de a incerca bucataria traditionala si tuica romaneasca de pere. De asemnea, artistul a solicitat multe fructe, atit proaspete, cit si confiate, peste afumat, usturoi, ghimbir si prajituri. Membrii Cypress Hill nu sunt deloc pretentiosi, pe lista de solicitari a trupei aflindu-se doar bere, votca, sucuri si bauturi energizante, „asortate” la platouri de chipsuri, brinzeturi si fripturi.
Nici membrii Manic Street Preachers nu sunt mofturosi, solicitind doar un meniu variat: vita, peste, pui, preparate vegetariene. Cei de la Apollo 440 au cerut doua meniuri speciale – unul care sa nu contina carne rosie, brinza sau salata, iar celalalt fara carne alba. UNKLE a cerut un platou cu legume gatite, multe sucuri si chipsuri, precum si un toaster in backstage, pentru a-si face singuri paine prajita.
Anul acesta, echipa care va asigura cateringul artistilor va trebui sa fie foarte atenta si la alte detalii, nu doar cele de preferinte culinare. In staff-ul artistilor exista persoane cu diverse probleme, care mai de care mai surprinzatoare: alergii la faina si miere, zahar, lactointoleranta si… frica de ciuperci!