Teatrul German de Stat Timisoara (TGST) organizeaza intre 15 si 22 noiembrie prima editie a festivalului de teatru "Eurothalia" la Timisoara.

Festivalul se doreste a constitui o platforma a curentelor actuale din teatru, care sa contribuie la intensificarea schimbului intre artisti si la cunoasterea a formelor de expresie […]

Simbata, 14 noiembrie, la sediul The Ark - Bursa Marfurilor din Bucuresti va avea loc Festivalul international de scurtmetraj Betting on Shorts – More than a Eurovision of Short Film, un eveniment care are loc simultan in 11 orase europene. 12 pelicule din 9 tari concureaza pentru un singur premiu, iar publicul poate paria pe cistigator.

Anul […]

La Iasi, pe 13 si 14 noiembrie va avea loc cea de-a doua editie a Premiilor ELEUSIS, un eveniment organizat de Academia de Poezie, Galeriile de Arta "Eleusis" si EISart.

Anul acesta vor fi omagiati poetii Cezar Ivanescu si Mihai Eminescu. In Aula […]

Un nou proiect demareaza pe 13 noiembrie la Centrul National al Dansului - Bucuresti. "Inainte sau dupa cutremur?" se concentreaza pe revizitarea unui spectacol controversat in anii 60 – "Ciocanul fara stapin", creat de Stere Popescu, pe dezbateri legate de tematica arhivei, pe instalatii, interviuri live, pe creatori si teoreticieni […]
Institutul Cultural Roman si Universitatea din Plymouth, Marea Britanie, organizeaza o serie de evenimente prilejuite de lansarea primelor patru volume din seria "20 de autori" traduse in limba engleza. Evenimentele sunt parte a programului Peninsula Arts al Universitatii din Plymouth.

Cele patru volume – Caravana […]

"Warshow", o instalatie interactiva de Radu Salahoru realizata in cadrul programului Carte blanche aux jeunes createurs, va fi expusa in subsolul Centrului Cultural Francez din Iasi de pe 13 pina pe 27 noiembrie. Curatorii proiectului sint Catalin Gheorghe si Cristian Nae.

Warshow isi propune sa provoace audienta printr-o […]

Joi, 12 noiembrie, la ora 19.00, Libraria Avant-Garde din Iasi va gazdui lansarea celui mai recent volum semnat de Vasile Ernu, Ultimii eretici ai Imperiului. Invitati sint Liviu Antonesei, Danut Manastrireanu si Dan Petrescu.

Volumul va mai fi lansat dupa cum urmeaza:

• Chisinau 
Marti, […]

Noua productie a regizorului Radu Mihaileanu, Concertul, care a avut premiera la Paris, pe 4 noiembrie, s-a bucurat de cel mai bun demaraj parizian si a inregistrat 2.508 intrari la primul spectacol de la ora 14.00.

Productia a ocupat prima pozitie in topul intrarilor, in fata filmelor Les Herbes folles, Away […]

Centrul Cultural Francez din Iasi va invita "la masa" nobililor francezi din Evul Mediu printr-o conferinta interactiva sustinuta pe 12 noiembrie de sociologul Eric Birlouez, inginer agronom, absolvent al Institutului National de Agronomie de la Paris.

Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo pleaca in turneu: ultimele concerte vor avea loc in Iasi pe 11 noiembrie si in Cluj pe 12 noiembrie. In Bucuresti, festivalul a inregistrat un auditoriu de peste 3.500 de oameni.

"Festivalul SoNoRo este extrem de bine ancorat in viata muzicala a Bucurestiului si nu numai. […]