Cu doar o luna inainte de a implini venerabila varsta de 91 de ani, maestrul Radu Beligan ne dezvaluie inca o data "Confesiunile despre viata si arta", desprinse din bogata sa cariera.

Epuizarea rapida a biletelelor pentru […]

Institutul Cultural Roman din Bucuresti organizeaza pe 30 octombrie Retrospectiva primei editii a Festivalului International de Scurtmetraj TIMISHORT. Filmele vor fi prezentate de Paul Negoescu, director artistic al Festivalului International de Scurtmetraj TIMISHORT, si de Andrei Gorzo, director artistic al Festivalului International […]
Vineri, 30 octombrie, zece tineri autori – cistigatori a numeroase premii pentru debut – vor arata in cadrul seriei jubiliare de manifestari "Young Blood from Romania" a Institutului Cultural Roman "Titu Maiorescu" din Berlin de ce este in stare poezia romaneasca.

Constantin Acosmei, Svetlana […]

Vineri, 30 octombrie, cu incepere de la ora 20.00 Institutul Cultural Roman din Budapesta, in colaborare cu Federatia Maghiara de Jazz si cu Muzeul Comertului si al Industriei Turistice din Budapesta in cadrul programului KULTEA, organizeaza "a saptea cursa" a Locomotivei Jazz cu oprire la Budapesta si Seghedin. Locomotiva va calatori […]
Ambasada Frantei in Romania organizeaza pe 30 si 31 octombri, la Hotel Novotel, a doua editie a Zilelor franco-romane ale cinematografiei si audiovizualului.

Organizate de Ambasada Frantei in Romania in colaborare cu Ministerul Culturii si Cultelor, intilnirile se vor concentra pe domeniul cinematografiei. Ele vor reuni, […]

Teatrul de Comedie din Bucuresti prezinta vineri, 30 octombrie, de la ora 19.00, premiera oficiala a spectacolului "Leonce si Lena" de Georg Buchner, in regia lui Horatiu Malaele.

Scrisa in 1895 de germanul Georg Buchner si tradusa de Nina […]

Una dintre surprizele spectacolului "Craciun Vienez", care va avea loc la Sala Palatului din Bucuresti pe 19 decembrie, este prezenta lui Andreas Jankowitsch, un bariton foarte apreciat la nivel mondial.

Evoluind in cadrul faimoasei orchestre […]

Aflat la cea de-a patra editie, Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo va prezenta anul acesta 11 concerte la Bucuresti, Cluj si Iasi. Festivalul se va desfasura in perioada 1 - 13 noiembrie si va debuta in Sala Unirii a Palatului Cotroceni.

Concertele "Souvenir de Florence", "Prayers and dreams", "Serenade", […]

Numele celor patru scriitori nominalizati la premiul literar francez Goncourt au fost facute publice pe 27 octombrie de Academia Goncourt. Ceremonia de decernare va avea loc pe 2 noiembrie.

Premiul Goncourt va fi atribuit unuia dintre cei patru finalisti: Laurent Mauvignier ("Des hommes"), Marie NDiaye ("Trois femmes puissantes"), […]