Pe 24 octombrie, de la ora 19.00, in Sala Mare a Ateneului Roman va avea loc muzicalizarea in direct a filmului "Aurora" de F.W. Murnau de catre compozitorul si pianistul Karol Beffa, in cadrul ciclulul "Mari Solisti" organizat in partenariat cu Filarmonica George Enescu.

Absolvent al Scolii Normale Superioare, istoric si […]

Clujul are de acum un nou spatiu independent de arta contemporana: Fabrica de Pensule de pe strada Henri Barbusse include 5 galerii de arta, 2 studiouri de teatru/dans/multimedia, 17 ateliere de artisti precum si sediul a 12 organizatii culturale. Fabrica de Pensule isi va deschide portile pentru public in 23 octombrie, la ora 18.00.

Fabrica […]

Vineri, 23 octombrie, la ora 14.00, la Centrul National Unesco "Ionel Perlea" din Slobozia va fi lansat romanul Medgidia, orasul de apoi de Cristian Teodorescu (Editura Cartea Romaneasca, 2009). Prezinta, alaturi de autor, Doru Buscu, Ioan T. Morar si Oliviu Vladulescu. Evenimentul va fi moderat de Mihaela Racoviteanu si va avea loc […]
In octombrie si noiembrie, Muzeul National de Arta al Romaniei va invita la doua vizite nocturne gratuite in expozitia "Ipostaze ale modernismului. Pictura in Bulgaria , Grecia, Romania, 1910-1940".

Joi, 22 octombrie, pina la ora 22.00, si simbata, 14 noiembrie, pina la 04.00 dimineata, portile expozitiei ramin deschise pentru […]

Cea de a patra editie a Festivalului International de Scurt si Mediu Metraj NexT va avea loc la Bucuresti intre 13 – 18 aprilie 2010. NexT asteapta pentru inscriere filme de fictiune (animatie inclusiv) cu durata de pina la 60 de minute, realizate dupa 1 ianuarie 2008.

In afara de competitie si de sectiunile din afara competitiei, […]

La galeria de arta Point Contemporary din Bucuresti va avea loc pe 22 octombrie vernisajul expozitiei "Self Reflecting 30" a artistului Zoltán Béla.

"Self Reflecting 30" este caracterizarea in picturi clare si limpezi, ca niste simple propozitii taioase, a vietii unei fete, pe nume Anto. O viata de est-europeana traita jumatate […]

Organizatorii Festivalului si Concursului International "George Enescu", in frunte cu presedintele Ioan Holender, fac pregatiri cu bataie lunga pentru editia din 2013 a evenimentului.
Intre 16 si 18 octombrie a avut loc la Budapesta Conferinta prestigioasei organizatii Opera Europa care aduna companii profesioniste, teatre muzicale […]
Centrul Cultural Francez si Centrul Cultural German din Iasi invita publicul la o seara incendiara de jazz, joi, 22 octombrie de la ora 19.00 in Dublin Pub. Doua trupe care au evoluat pe scene prestigioase din Franta si Germania - Pulcinella si Tiny Tribe - vin la Iasi pentru a oferi iubitorilor acestui gen un spectacol inedit de […]
Pe 21 octombrie reincepe "Miercurea lejera – idei afirmate performativ" – un cadru propus de Maria Baroncea si Eduard Gabia, iar pe 24 si 25 octombrie CNDB are placerea de a gazdui reprezentatiile spectacolului "OuiBaDa" – creat de cunoscutul si apreciatul coregraf Gigi Caciuleanu.

21 octombrie, ora 20.00, Sala […]

Cea de-a treia editie a Kinofest, primul (si singurul) festival international de film digital din Romania, are loc intre 22 si 24 octombrie, la The Light Cinema - primul cinematograf integral digital din Europa.

Peste 400 de scurtmetraje din […]