Muzeul Taranului Roman va gazdui in perioada 22 octombrie - 7 noiembrie, o expozitie de fotografii si documente din arhiva Securitatii, prilejuita de comemorarea a 50 de ani de la condamnarea si executarea membrilor Grupului de rezistenta anticomunista din comuna Nucsoara.

Fotografiile si documentele alese de Ioana Raluca […]

Editura Polirom organizeaza joi, 22 octombrie, de la ora 18.00, lansarea romanului Istoria romantata a unui safari de Daniela Zeca. Evenimentul va avea loc la Libraria Avant-Garde. Prezinta Livia Iacob, Daniel Condurache, Antonio Patras si Lucian Dan Teodorovici.

Desi se petrece pe controversatul si fascinantul tarim al Africii […]

La Pavilion Unicredit Bucuresti, pe 22 octombrie, suedezul Urban Larssen va tine o prelegere despre "Casa Scinteii: Fabrica media controlata". Evenimentul va incepe la ora 19.00, iar expozitia conexa va putea fi vizitata de public timp de o luna, pina pe 22 noiembrie.

Forma si functia – doua concepte mereu la indemana […]

In perioada 22-25 octombrie, la Cinematograful Elvira Popescu din Bucuresti va avea loc Retrospectiva Alexandru Tatos, eveniment organizat de Revista Film Menu si Institutul Francez, cu sprijinul Institutului Cultural Roman.

Alexandru Tatos […]

Adrian Schiop va citi un fragment din romanul Zero grade Kelvin joi, 22 octombrie, de la ora 18.00, la Carturesti Verona. Prezinta Oana Boca, director de imagine al Editurii Polirom. Zero grade Kelvin va aparea in colectia "Ego. Proza" de la Polirom si se va afla in librarii incepind cu 1 noiembrie, fiind recomandat […]
Ca urmare a succesului inregistrat la prima editie, Media Services Events organizeaza in perioada 23 – 25 octombrie a doua editie a festivalului Bucharest Masters of Jazz. In luna noiembrie vor avea loc si alte evenimente organizate tot sub egida Masters of Jazz.

Joi, 22 octombrie, la ora 18.00, la Libraria Humanitas din Sibiu, va avea loc lansarea volumului de proza scurta Cinema de Angelo Mitchievi. Prezinta, alaturi de autor, Paul Cernat, Dragos Varga, Radu Vancu.

Centrul Cultural German din Iasi, in colaborare cu Club RS si Cotnari si Ziarul de Iasi ca partener media, demareaza in aceasta toamna un nou proiect cultural: Iasi Jazz Nights. Proiectul isi propune sa ofere publicului iesean posibilitatea de a asculta un jazz original, ce imbina multiple alte stiluri muzicale.

Concertele, […]

Marti, 20 octombrie, la Centrul International pentru Arta Contemporana (Galeria ARK) din Bucuresti va avea loc de la ora 20.00 vernisajul expozitiei "LAYERS / STRATURI" a artistilor vizuali Heidy Baggenstos & Andreas Rudolf (Elvetia).

Expozitia prezinta lucrari realizate de cei doi artisti elvetieni pe durata celor doua luni […]

74 de instrumentisti, 60 de coristi si o trupa rock vor evolua sub bagheta orchestratorului si dirijorului Marius Hristescu intr-o reprezentatie originala, un spectacol diferit de cele cu care v-a obisnuit maestrul Tudor Gheorghe. "Degeaba...?!" va avea loc pe 18 decembrie la Sala Palatului.