Cea de-a patra editie a Festivalului International de Animatie Anim’est care va avea loc la Bucuresti intre 2 si 11 octombrie este cea mai ampla de pina acum, cuprinzind zeci de evenimente si sute de proiectii.

Vineri, […]

In cadrul microstagiunii programate pentru luna octombrie, prima serie de reprezentatii ale spectacolului "4 x 4" in regia Alexandrei Badea (Franta) va avea loc in zilele de 2, 3 si 4 octombrie, de la ora 19.00, la Baia Turceasca din spatele Mitropoliei din Iasi.

"S.R.L."-ul pe simeze

La invitatia Centrului Cultural Francez, artistul fotograf Florin Constantinescu isi va prezenta in premiera la Iasi expozitia itineranta S.R.L. – Societate cu raspundere limitata. Expozitia va ramine deschisa pina pe 31 octombrie.

Cele 37 de fotografii reunite in expozitie exprima lipsa unei memorii a istoriei nationale […]

Incepind cu 1 octombrie, biletele pentru concertele W.A.S.P (16 noiembrie, Bucuresti) si Paradise Lost/Samael (3 decembrie, Cluj) s-au scumpit.

Concertul W.A.S.P. in Romania se va desfasura la Arenele Romane, intr-un cort special amenajat ce beneficiaza […]

Institutul Cultural Roman organizeaza in perioada 2-8 octombrie Festivalul Filmului Romanesc la Chisinau. Evenimentul este realizat cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Chisinau, al Studioului Moldova-Film si al Centrului National al Cinematografiei. Intrarea publicului este libera.

Vor fi proiectate filmele Pescuit sportiv […]

Intre 1 si 6 octombrie, actorul si regizorul japonez Yoshi Oida va sustine la Cluj un atelier. Cursul se centreaza pe deblocarea energiilor actorului si pe intensificarea prezentei scenice prin explorarea potentialului miscarii si vocii.

Pe linga atelierul propiu-zis, deschis unui numar de 18 participanti (din Germania, Anglia, […]

Zilele acestea, la Muzeul Municipiului Bucuresti are loc Festivalul Carte si Arte, ajuns la a VII-a editie. Mai jos gasiti programul complet al evenimentelor programate intre 1 si 4 octombrie.

Institutul Cultural Roman organizeaza in aceasta toamna un turneu international de muzica de camera in interpretarea duo-ului Remus Azoitei (vioara) si Eduard Stan (pian) ce se va derula in importante centre culturale din Europa si in Statele Unite ale Americii, la Washington DC si New York. Turneul isi propune sa puna in valoare […]
Muzeul Taranului Roman gazduieste la Studioul Horia Bernea, in perioada 1 - 3 octombrie, conferinta internationala "Remembering Communism. Theoretical Approaches to the Memory on Communism" ("Amintindu-ne comunismul. Perspective teoretice asupra memoriei comunismului"). Publicul interesat este invitat sa ia parte la lucrarile conferintei […]
13 autori din 7 tari vor participa, in perioada 1-3 octombrie, la cea de-a treia editie a Festivalului International de Poezie "Oskar Pastior" Sibiu 2009. Evenimentul este organizat de Literaturhaus Berlin si Institutul Cultural Roman.

Publicul din Romania va avea ocazia si in acest an sa asiste la lecturi si dezbateri sustinute […]