Romanul prep de Curtis Sittenfeld va fi lansat simbata, 30 mai, incepind cu ora 13.30, la Libraria Carturesti Verona, in cadrul evenimentelor planuite pentru lansarea celui de-al cincilea numar al suplimentului DILEMATIX, editat de Dilema veche. […]
De 1 Iunie, la Muzeul Taranului Roman, se organizeaza un schimb de jucarii, ateliere pentru copii si o expozitie de-o zi, indulcite cu vata pe bat, turta dulce, prajiturele si floricele. Biletul de intrare pentru prichindei este de 2 lei.
  • Tirg mic de jucarii facute de artisti si studenti sau aduse de […]
In perioada 1 – 30 iunie 2009, odata cu debutul celei de-a 53-a editii a Bienalei de Arta de la Venetia, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica organizeaza campania vizuala intitulata "Grandi Romeni a Venezia" ("Mari romani la Venetia"), cu scopul de a atrage atentia asupra unor personalitati culturale romanesti de […]
Ziua Internationala a Copilului va fi serbata de catre Muzeul ASTRA din Sibiu prin numeroase evenimente, printre cele mai interesante numarindu-se o expozitie inedita intitulata "O carte de povesti, o jucarie, albumul cu fotografii: Copilaria" si un tirg national de jucarii.

Nicu Gavriluta isi lanseaza volumul Antropologie sociala si culturala la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, pe 28 mai, la ora 10.00, in Corpul M, Sala M32.

Prezinta, alaturi de autor, conf. dr. Ivan Ivlampie, Decanul Facultatii de Istorie, Filosofie si Teologie si asist.drd. Valerica Ciobanu. Discutia va […]

Romania va fi reprezentata la cea de-a V-a editie a Festivalului Literaktum – Orasul cuvintelor, desfasurat intre 25 si 30 mai la San Sebastián, in Tara Bascilor, de catre poetul Claudiu Komartin si directorul Institutului Cultural Roman din Madrid, Horia Barna.

Festivalul prilejuieste mese rotunde pe teme de literatura, […]

Centrul Cultural Francez din Iasi organizeaza pe 28 mai o noua dezbatere din seria de patru conferinte despre personalitatile franceze de la Iasi. Aceasta ii este dedicata lui Charlotte Sibi (1902-1989), fosta profesoara de franceza la liceul "Carmen Sylva" din Botosani.

Spectacolul "Cintareata cheala" de Eugène Ionesco, in regia lui Alexandru Dabija, este unul din cele patru noi productii prezentate intr-o microstagiune a Teatrului German de Stat din Timisoara (TGST) la Bucuresti. Spectacolele se vor juca in perioada 27-29 mai la Teatrul Odeon.

Din dorinta de a satisface exigentele […]