Muzeul Taranului Roman, cunoscut pentru tirgurile de mesteri pe care le organizeaza cu prilejul sarbatorilor crestine, le propune in acest sfirsit de saptamina bucurestenilor un Tirg de Antichitati Taranesti, la care vor participa zeci de colectionari din toata tara.

In perioada 22-23 mai, la Iasi va avea loc in premiera Salonul de benzi desenate BeDon. Timp de doua zile, iesenii vor avea ocazia sa intre in culisele celei de-a noua arte. Centrul Cultural Francez din Iasi si Casa de Cultura "Mihai Ursachi" vor gazdui conferinte, mese rotunde si lansari de carte la care vor participa invitati atit […]
Teatrul de Nord Satu Mare organizeaza in perioada 22 - 31 mai 2009, sub genericul "FARA BARIERE", un amplu Festival Cultural International plurivalent (teatru, muzica, dans, arte plastice, fotografie, lansari de carte etc.).

Ajuns anul acesta la cea de-a treia editie, evenimentul aniverseaza totodata  55 de ani de teatru […]

Gabriel Andreescu este invitat la cea de-a 17-a editie a proiectului de dezbateri culturale Cafeneaua Critica. Tema intilnirii de miercuri, 20 mai (ora 19.00) este Reprimarea miscarii yoga in anii ’80.

La sfirsitul Festivalului Filmului European si cu ocazia Festivalului de Film de la Cannes, Radu Muntean, regizorul lunii mai la Noul Cinematograf al Regizorului Roman de la MTR, propune publicului bucurestean o selectie de filme cistigatoare la Cannes in editiile 2005–2008, printre care un Duo Dardenne (doua filme de exceptie ale […]
Pe 19 mai, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman de la Muzeul Taranului va avea loc proiectia filmului spaniol 7 mese de biliard, regizat de Gracia Querejeta. Evenimentul va avea loc in aer liber, de la ora 21.30, filmul fiind obtinut cu sprijinul Ambasadei Spaniei la Bucuresti.

Pelicula, produsa in 2007, a primit […]

Miercuri, 20 mai, spectatorii Centrului National al Dansului din Bucuresti (CNDB) vor putea urmari doua dintre cele mai noi piese coregrafice, semnate de Eduard Gabia si Alexandra Pirici. Spectacolele vor avea loc in Sala Ronda, incepind cu ora 20.00, pretul unui bilet fiind de 15 lei.

"My brut material - your performance"
Un […]

Pe 16 mai, la prestigiosul Kennedy Center din Washington, a avut loc premiera oficiala a operei Turandot de Puccini, in regia lui Andrei Serban. Spectacolul, la care presedintele Obama a fost invitat de onoare, beneficiaza de interpretarea sopranei Maria Guleghina si conducerea muzicala a lui Keri-Lynn Wilson si este un remake […]
Cunoscuti pentru muzica din filmele lui Roberto Rodriquez, "Desperado" cu Antonio Banderas si Salma Hayek, "A fost odata in Mexic" si "De la apusul la rasaritul soarelui", Tito & Tarantula concerteaza la Bucuresti in luna iunie.

Concertul va avea loc pe 7 iunie, de la ora 20.00, la Hala de Muzica din Bucuresti. Biletele costa […]

"Amintiri din epoca de aur", colajul de filme scurte regizate de Cristian Mungiu, Oana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu si Constantin Popescu, va avea premiera marti, 19 mai, la Cannes, in cadrul categoriei Un Certain Regard.

Tot la categoria […]